Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 15:22
BUSINESS & FINANCE

Facebook: Θα απογειωθεί αυτή τη φορά η εικονική πραγματικότητα;

Facebook: Θα απογειωθεί αυτή τη φορά η εικονική πραγματικότητα;

Εδώ και χρόνια, οι γίγαντες της τεχνολογίας ξόδευαν δισεκατομμύρια στην εικονική πραγματικότητα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να δημιουργήσουν αρκετό ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό. Το virtual reality αφορούσε έως πρότινος μόνο μερικούς χομπίστες, που πλήρωναν χιλιάδες δολάρια για μία συσκευή εικονικής πραγματικότητας, συνήθως συνδεδεμένη σε έναν υπολογιστή για gaming. 

Όμως αυτό άλλαξε με την πανδημία. Καθώς οι άνθρωποι περνούσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους ψηφιακά, άρχισαν να αγοράζουν περισσότερες συσκευές VR. 

Για να εκμεταλλευτεί αυτό το ενδιαφέρον, η Facebook κυκλοφόρησε σήμερα μία υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται Horizon Workrooms. Το προϊόν προσφέρει μία εικονική αίθουσα συσκέψεων, όπου άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα headsets μπορούν να συγκεντρωθούν σαν να βρίσκονται σε μία πρόσωπο-με-πρόσωπο συνάντηση. Μπορούν ακόμα και να γράψουν ή να ζωγραφίσουν στους ασπροπίνακες στους στοίχους της αίθουσας συσκέψεων. 

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς αυτό που η Facebook βλέπει σαν την απόλυτη μορφή της κοινωνικής σύνδεσης των 3,5 δισ. χρηστών της. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πιστεύω ότι θα ζήσουμε σε ένα μέλλον μεικτής πραγματικότητας», είπε ο Mark Zuckerberg στους δημοσιογράφους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από New York Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News