Business & Finance Παρασκευή 4/12/2020, 13:14
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Βλέπει «ταύρους» στις αναδυόμενες αγορές το 2021

JP Morgan: Βλέπει «ταύρους» στις αναδυόμενες αγορές το 2021

«Ταύρους» στις αναδυόμενες αγορές «βλέπει» για το 2021 η JP Morgan, η οποία αναμένει άνοδο τουλάχιστον 20% στις μετοχές των χρηματιστηρίων. «Νομίζω ότι οι αναδυόμενες αγορές είναι πολύ υποτιμημένες αυτή τη στιγμή, δεδομένου του ράλι στις υπόλοιπες αγορές» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Τζόις Τσανγκ, αναλύτρια της JP Morgan.

Κατά τη διάρκεια του 2020, οι περισσότεροι επενδυτές απέφυγαν τις αγορές της Κίνας, της Ινδίας και των υπόλοιπων αναδυόμενων χωρών, προτιμώντας να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς επενδυτικές επιλογές, ως απόρροια των παγκόσμιως προκλήσεων του κορωνοϊού.

«Στην πραγματικότητα είμαστε neutral για την Κίνα, αλλά έχουμε αναβαθμίσει τη σύσταση για τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, οι οποίες έχουν πολύ ελκυστικές αποδόσεις και παρουσιάζουν περισσότερες ευκαιρίες» σημειώνει, επιπροσθέτως, η αναλύτρια της αμερικανικής τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια «βλέπει» ευκαιρίες στις μετοχές των χρηματιστηρίων της Βραζιλίας, της Ινδονησίας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊλάνδης. Σε επίπεδο κλάδων, η Τσανγκ εκφράζει μια προτίμηση σ’ αυτούς των καταναλωτικών αγαθών, της διασκέδασης και των ταξιδιωτών, επικαλούμενη το μεγάλο περιθώριο ανόδου.

Συνολικά, όπως επαναλαμβάνει, οι αναδυόμενες μετοχές θα μπορούσαν να εμφανίσουν διψήφια κέρδη κατά τη διάρκεια του 2021, φθάνοντας ακόμη και το 20%.

Πέραν των μετοχών, ευκαιρίες φαίνεται πως υπάρχουν και στην αγορά των ομολόγων των αναδυόμενων κρατών, όπου υπάρχει περιθώριο αποδόσεων της τάξης του 5% και του 6% -επίπεδα σαφώς καλύτερα σε σχέση με τις σχεδόν μηδενικές ή και αρνητικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των αναπτυγμένων χωρών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News