Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 20:17
BUSINESS & FINANCE

Πετρέλαιο: 5η ημέρα απωλειών – Ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση

Στα 65 δολάρια η τιμή του WTI

Πετρέλαιο: 5η ημέρα απωλειών – Ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση

Απώλειες για 5η διαδοχική ημέρα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις προοπτικές της ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 1,61% και τα 65,52 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Brent διολισθαίνουν κατά 1,12% και τα 68,27 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι συνεχείς πιέσεις στην τιμή του «μαύρου χρυσού» συνιστούν αποτέλεσμα των ανησυχιών για τις προοπτικές της διεθνούς ζήτησης, καθώς υπάρχουν φόβοι για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, ως απόρροια της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη καταγράφονται οι πρώτες ενδείξεις στασιμότητας στην Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή πετρελαίου παγκοσμίως.

Η σημερινή πτώση, στο μεταξύ, επέρχεται παρά τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ (κατά 3,2 εκατ. βαρέλια), κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα οδηγούσε τις τιμές σε άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηνιαίος μέσος όρος παραγωγής στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 20,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή πολύ κοντά στα προ-κορωνοϊού επίπεδα του 2019.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News