Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 13:25
BUSINESS & FINANCE

Κ. Χατζηδάκης: Τι απαντά για τις απόλυσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Κ. Χατζηδάκης: Τι απαντά για τις απόλυσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Στο ζήτημα αν υπάρχει περίπτωση να απολυθούν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, καθώς υπάρχει ήδη καταγγελία για την πρώτη απόλυση μη εμβολιασμένης εργαζόμενης σε ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.  

Ο υπουργός τόνισε πως εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες. Ταυτόχρονα, ο υπουργός πρόσθεσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και ότι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάση αδειών των υγειονομικών επιτροπών.

«Εγώ δεν παρότρυνα ποτέ κανέναν για απολύσεις. Όμως σίγουρα θα έχουν γίνει στον ιδιωτικό τομεα και εκτιμώ ότι θα γίνουν και άλλες όσο μένουν ανεμβολίαστοι οι εργαζόμενοι», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Εν τω μεταξύ, σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως ο νομός που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζόμενους με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πρόσθεσε ότι το πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε και πως εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αναφορικά με την αύξηση κατωτάτου μισθού ανέφερε πως κάθε υπουργός θα ήθελε να δίνει μεγάλες αυξήσεις, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ότι το 2% που έγινε φέτος αποφασίστηκε με την προσδοκία ότι του χρόνου, το τρένο της οικονομίας θα έχει μπει σε ράγες και είναι εφικτό να δοθεί πιο γενναιόδωρη αύξηση.

Με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News