Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 11:57
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Προχωρά το ταμείο ανάκαμψης των 30 δισ. ευρώ για τις πλημμύρες

Γερμανία: Προχωρά το ταμείο ανάκαμψης των 30 δισ. ευρώ για τις πλημμύρες

Το πράσινο φως στο ταμείο ανάκαμψης των 30 δισ. ευρώ για τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο μήνα, έδωσε το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας. 

Από τα 30 δισ. ευρώ, τα 28 δισ. ευρώ θα μοιραστούν ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν από το Βερολίνο για projects υποδομών. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το πακέτο και από το κοινοβούλιο, τον Σεπτέμβριο. 

Περισσότεροι από 180 άνθρωποι πέθαναν στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έπληξε τη Γερμανία εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια. 

Οι πλημμύρες συντάραξαν και την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εν όψει των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, καθώς έφεραν στην επιφάνεια άβολα ερωτήματα. Γιατί η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πιάστηκε τόσο απροετοίμαστη; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής; 

Τα δύο τρίτα των Γερμανών πιστεύουν ότι οι αρχές έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα για να προστατεύσουν τις κοινότητες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Bild. 

Ο Άρμιν Λάσετ, ο υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία, είχε τα ποσοστά του να υποχωρούν, όταν «πιάστηκε» να γελά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News