Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 18:57
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Κέρδη 100% από τα χαμηλά της πανδημίας

Wall Street: Κέρδη 100% από τα χαμηλά της πανδημίας

Κέρδη 100% δίνουν οι αμερικανικές μετοχές από τα χαμηλά της πανδημίας, καθώς χθες η Wall Street άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό, έστω και εάν σήμερα οι βασικοί δείκτες της υποχωρούν, λόγω των άσχημων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις. 

Ο S&P 500 χάνει 0,74%, o Dow Jones 0,81% και ο Nasdaq 1,04%. 

Ακόμα και με τις σημερινές ρευστοποιήσεις, τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης απέχουν πολύ από το δραματικό sell off που ξέσπασε με τα πρώτα lockdowns. Οι εταιρείες που ωφελούνται από τη ζωή στην καραντίνα, όπως η Amazon και η Zoom, εκτινάχθηκαν. Και τελικά, οι μετοχές ανέκαμψαν αρκετά γρήγορα, αφού στηρίχθηκαν στις ελπίδες για τα εμβόλια και για το άνοιγμα των οικονομιών καθώς και στα μέτρα στήριξης που έλαβαν η αμερικανική κυβέρνηση και η Federal Reserve.

Έως το κλείσιμο της Δευτέρας, ο S&P 500 είχε διπλασιαστεί από τα χαμηλά της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. 

Πάνω από έναν χρόνο από τα βάθη της πανδημίας, η αγορά μοιάζει πλέον αρκετά διαφορετική, αν και κάποιες από τις ανησυχίες παραμένουν ίδιες. Η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει και πάλι τα κρούσματα και αυτό ίσως να επιβαρύνει την  αμερικανική οικονομία καθώς έρχονται πιο ψυχροί μήνες. Εταιρείες κυρίως από τον κλάδο των μεταφορών και των ταξιδιών, βλέπουν τη Δέλτα να πλήττει ήδη τις πωλήσεις τους. 

Όμως, οι οικονομολόγοι δεν φοβούνται ένα νέο μεγάλο lockdown, αλλά θεωρούν πως η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει περιοριστικά μέτρα μικρότερης κλίμακας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News