Business & Finance Τρίτη 17/08/2021, 16:45
BUSINESS & FINANCE

Wall Street: Απώλεια 270 μονάδων με το «καλημέρα» για τον Dow Jones

Υπό πίεση οι αμερικανικοί δείκτες

Wall Street: Απώλεια 270 μονάδων με το «καλημέρα» για τον Dow Jones

Σημαντικές πιέσεις δέχεται σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς τα αδύναμα μακροοικονομικά μεγέθη επαναφέρουν τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 273 μονάδες ή κατά 0,77% και διαμορφώνεται στις 35.351 μονάδες. Απώλειες κατά 0,6% εμφανίζει και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,74%.

Το αδύναμο ξεκίνημα της συνεδρίασης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες τον Ιούλιο περιορίστηκαν κατά 1,1%, ποσοστό σημαντικό υψηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών (-0,3%).

Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, παράλληλα, αποτελεί ακόμη μία πηγή ανησυχίας για τους Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Ασίας.

Παρά τις σημερινές απώλειες, πάντως, οι αμερικανικοί δείκτες παραμένουν πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό της Δευτέρας, το οποίο ήταν το 5ο συνεχόμενο. 

Μάλιστα, στην χθεσινή συνεδρίαση, ο S&P 500 κατάφερε να διπλασιάσει την αξία του σε σχέση με το πανδημικό χαμηλό της 23ης Μαρτίου του 2020, σηματοδοτώντας την ταχύτερη bull market από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News