Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 21:30
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Πρωτοφανή αύξηση στα κουπόνια σίτισης – Έως και 42 εκατ. Αμερικάνοι επωφελούνται

ΗΠΑ: Πρωτοφανή αύξηση στα κουπόνια σίτισης – Έως και 42 εκατ. Αμερικάνοι επωφελούνται

Τη μεγαλύτερη ενίσχυση κουπονιών σίτισης στην ιστορία, που σήμερα επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες έως και 42 εκατ. Αμερικανών, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν. Ειδικότερα, το πρόγραμμα Supplemental Nurtition Assistance, το οποίο διαχιερίζεται την διοχέτευση των κουπονιών, θα αυξήσει την υποστήριξή του αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο κατά περίπου 25% σε σχέση με τα επίπεδα πριν την επέλαση της πανδημίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, το ποσό που διοχετεύεται θα αυξηθεί κατά 36 δολάρια από τα 121 δολάρια.

«Εξασφαλίζοντας ότι οι οικογένειες με χαμηλά οικονομικά θα έχουν πρόσβαση σε μία υγιεινή διατροφή βοηθά στην αποτροπή ασθενειών, υποστηρίζει τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες, μειώνει τα κόστη που σχετίζονται με την υγειονομική φροντίδα και πολλά άλλα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργία των ΗΠΑ, Τομ Βίλσακ. «Και τα επιπλέον χρήματα που θα δίνουν οι οικογένειες για ψώνια θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας τροφίμων, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, οι νέες παροχές ανταποκρίνονται στα στοιχεία που ανέκυψαν σχετικά με τις τρέχοντες τιμές τροφίμων, με τις προτιμήσεις των Αμερικανών σε τρόφιμα, καθώς και τις συστάσεις ειδικών για τη διατροφή. Μάλιστα, έρευνα του Ιουνίου από το πρόγραμμα Supplemental Nutrition Assistance καταδεικνύει ότι το 88% των ανθρώπων που κάνουν αίτηση για τα κουπόνια σίτισης δυσκολεύονται να διατηρήσουν μία υγιεινή διατροφή.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι Αμερικάνοι που ήταν δικαιούνταν το πρόγραμμα δέχθηκαν αύξηση της τάξης του 15%, η οποία ωστόσο λήγει το Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των αμερικανικών νοικοκυριών δηλώνουν ότι δεν έχουν έχουν αρκετή πρόσβαση σε τρόφιμα. Το 17% αυτών πρόκειται για οικογένειες Αφροαμερικανών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News