Business & Finance Σάββατο 14/08/2021, 14:08
BUSINESS & FINANCE

Η νέα μόδα στο real estate: Δεντρόσπιτα αξίας 240.000 δολ.

Η νέα μόδα στο real estate: Δεντρόσπιτα αξίας 240.000 δολ.

Πλούσιοι ταξιδιώτες που έχουν βαρεθεί τα πεντάστερα ξενοδοχεία και τις βίλες με πισίνα αναζητούν την άνεση και την ηρεμία σε κάτι που θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια. Τα δεντρόσπιτα είναι σήμερα ένα από τα πιο hot trends στο real estate.

Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τα μικροσκοπικά σπιτάκια της παιδικής ηλικίας. Πρόκειται για κατασκευές μεγάλου μεγέθους, πολυτέλειας και κόστους που μπορεί να υπερβαίνει και εκείνο ενός διαμερίσματος. 

«Χτίζουμε πλήρως εξοπλισμένα δεντρόσπιτα με κουζίνα, μπάνιο, θέρμανση, κλιματισμό. Στοιχίζουν κοντά στα 200.000 δολάρια» δήλωνε στο CNBC o Πιτ Νέλσον το 2014, όταν ακόμη η ζήτηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Σήμερα η μέση τιμή ενός τέτοιου δεντρόσπιτου είναι 240.00 δολάρια σύμφωνα με τη HomeAdvisor. Όσο δε αυξάνεται η ζήτηση τόσο υψηλότερα προβλέπεται να κινούνται και οι τιμές. 

Η νέα μόδα στο real estate: Δεντρόσπιτα αξίας 240.000 δολ.-1

Ένα τέτοιο δεντρόσπιτο είναι το Chez’ Tree Rest Treehouse στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω μίας μακριάς γέφυρα που οδηγεί σε μία πόρτα σε σχήμα καρδιάς. Όσοι θέλουν να μείνουν σε αυτό μπορούν να το κάνουν με 285 δολάρια τη βραδιά. 

Άκρως εντυπωσιακό και το Punta Jaguar jungle treehouse , ένα δεντρόσπιτο με τρεις ορόφους στην Κόστα Ρίκα. Οι τιμές ενοικίασης ξεκινούν στα 255 δολάρια την ημέρα. 

Η νέα μόδα στο real estate: Δεντρόσπιτα αξίας 240.000 δολ.-2

Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν πάντα να καταφύγουν και στον Αμαζόνιο για να αναζητήσουν μέσα στο τροπικό δάσος του Περού το Inkaterra Reserva Amazonica. 

Η νέα μόδα στο real estate: Δεντρόσπιτα αξίας 240.000 δολ.-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News