Business & Finance Παρασκευή 13/08/2021, 20:16
BUSINESS & FINANCE

Musk: Ελπίζει σε δύο μήνες τα πρώτα αυτοκίνητα της Tesla στη Γερμανία

Ο εκκεντρικός διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε γελώντας ότι το εργασίο δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή

Musk: Ελπίζει σε δύο μήνες τα πρώτα αυτοκίνητα της Tesla στη Γερμανία

Τον Οκτώβριο ή λίγο αργότερα αναμένονται τα πρώτα αυτοκίνητα από το «Gigafactory» της Tesla, το οποίο ανεγέρθη κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Elon Musk. Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην εκκίνηση λειτουργίας του εργοστασίου, καθώς όπως υποστηρίζει αντιμετώπισε εμπόδια από τη γερμανική γραφειοκρατία. Εκτός αυτού, η Tesla δέχθηκε δριμεία κριτική από την τοπική κοινότητα λόγω ανησυχιών σχετικά με το αποτύπωμα του εργοστασίου στο περιβάλλον.

«Προσδοκούμε να λάβουμε την έγκριση για την κατασκευή των πρώτων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, εάν είμαστε τυχεροί», δήλωσε ο Musk κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο μαζί με τον Άρμιν Λάσετ, που θα διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία του CDU. Παρόλα αυτά, ακόμη αναμένεται το πόρισμα από την αρμόδια περιβαλλοντική υπηρεσία, η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει περαιτέρω την εκκίνηση των λειτουργιών, ακόμη και μέχρι το 2022. Οι ανησυχίες και ο λόγος για τον οποίο η τοπική κοινότητα διαμαρτυρήθηκε οφείλονται στην τοποθεσία του εργοστασίου, το οποίο χωροθετείται εν μέρει σε περιοχή προστασίας πόσιμων υδάτων και δίπλα σε προστατευμένη δασική έκταση.

«Αυτή η περιοχή έχει τόσο πολύ νερό, δείτε γύρω σας», δήλωσε ο Musk σχετικά με τις ανησυχίες. «Είναι μόνο νερό παντού εδώ. Σας φαίνεται σαν να είναι έρημος; Βρέχει πολύ», δήλωσε γελώντας. «Έχουμε λάβει πολλή υποστήριξη και το εκτιμούμε δεόντως. Νιώθουμε ευπρόσδεκτοι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο Musk λίγο προτού προσκαλέσει μέσω Twitter τους κατοίκους της περιοχής σε ένα τουρ του εργοστασίου τον Οκτώβριο.

Με αφορμή την περιήγηση στο εργοστάσιο, ο Άρμιν Λάσετ μίλησε σχετικά με το πρόβλημα της γραφειοκρατείας στη Γερμανία «Μερικές φορές έχει κανείς την εντύπωση ότι το να εφευρεθεί κάτι καινούργιο είναι από τεχνολογικής άποψης ευκολότερο σε σχέση με το να σταματήσει η γραφειοκρατεία στη Γερμανία». Από την άλλη πλευρά, ο Musk ερωτώμενος εάν υποστηρίζει την εκλογική καμπάνια του Λάσετ στο επίπεδο της ενέργειας δήλωσε ότι «προσθέτουμε ενέργεια αυτή τη στιμή. Αυτό το εργοστάσιο είναι μόνο ενέργεια, πράσινη ενέργεια, η οποία είναι βιώσιμη».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News