BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήριο: Κρατά τις 900 μονάδες με Coca – Cola στο +2%

Στις 902 μονάδες ο Γ.Δ. - Στηρίγματα από τα μεγέθη της Coca Cola

Χρηματιστήριο: Κρατά τις 900 μονάδες με Coca – Cola στο +2%

Δειλά βήματα άνω των 900 μονάδων πραγματοποιεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις, έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα οικονομικά μεγέθη της Coca – Cola. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης (11.00), ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μικρή άνοδο της τάξης του 0,24% και διαμορφώνεται στις 902,28 μονάδες, κερδίζοντας λίγο περισσότερο από δύο μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (900,10 μονάδες).

Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε περίπου 3,5 μονάδες (899,41 έως 902,79 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, μην υπερβαίνοντας τα 3 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο πρώτο ημίωρο.

Μετά την ευχάριστη έκπληξη των χθεσινών δημοπρασιών, οι οποίες επέτρεψαν στη Λεωφόρο Αθηνών να διασπάσει τις αντιστάσεις των 900 μονάδων, οι επενδυτές φαίνεται ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τη θετική βραχυπρόθεσμη τάση.

Την ίδια ώρα, βέβαια, εν μέσω της θερινής ραστώνης, οι συναλλαγματικοί όγκοι είναι αρκετά περιορισμένοι, με αποτέλεσμα οι διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη να καθορίζονται εντός ενός στενού εύρους, κάτι το οποίο δεν διευκολύνει την εκδήλωση μιας πειστικής ανοδικής κίνησης.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το ευχάριστο είναι ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στα προ-κορωνοϊού επίπεδα, λαμβάνοντας ώθηση κι από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταρρίπτουν το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο. 

Όσον αφορά τις χθεσινοβραδινές αλλαγές στους δείκτες του MSCI, εντέλει επιβεβαιώθηκε το βασικό σενάριο, το οποίο δεν προέβλεπε αναθεώρηση των ελληνικών εισηγμένων. Ούτε νέα ένταξη ούτε νέα διαγραφή, επομένως. 

Στασιμότητα στις τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης, επηρεασμένος από το ευρύτερο κλίμα στασιμότητας, παραμένει σχεδόν αμετάβλητος, καθώς λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης βρίσκεται στο -0,05% και τις 559,07 μονάδες, λίγο κάτω από τις αντιστάσεις των 560 μονάδων. 

Η μετοχή της Πειραιώς ξεχωρίζει θετικά, καθώς σημειώνει άνοδο κατά 1% και αυξάνεται στο 1,45 ευρώ. Στον αντίποδα, η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κάτω των στηριγμάτων του 0,80 ευρώ, ενώ κατά 0,55% μειώνεται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. 

Από την πλευρά της, η μετοχή της Alpha Bank κινείται σταθεροποιητικά, επιχειρώντας να βρεθεί στο επίπεδο του 1,15 ευρώ. Αμετάβλητη παραμένει, επίσης, και η μετοχή της Attica Bank, η οποία διαπραγματεύεται στο 1,55 ευρώ. Πιο αναλυτικά:

  • Alpha Bank 0,13% 1,149 ευρώ
  • Attica Bank 0% 0,1556 ευρώ
  • Eurobank -0,67% 0,7992 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα -0,55% 2,51 ευρώ
  • Πειραιώς 1,11% 1,456 ευρώ

Στηρίγματα από Coca – Cola

Όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στη μετοχή της Coca – Cola, η οποία ενισχύεται κατά 2% και τα 32,4 ευρώ, χάρη στα εύρωστα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου (καθαρά κέρδη 233,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 88%).

Την ίδια ώρα, στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη παρέχει και η μετοχή της Lamda Development, η οποία αυξάνεται κατά 1% και τα 8,1 ευρώ, χάρη στην αγορά 400.000 μετοχών από την Consolidated Lamda Holdings στην τιμή των 8 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Ελλάκτωρ, μετά το χθεσινό ράλι στις δημοπρασίες, σήμερα υπαναχωρεί κατά 1,5% και βρίσκεται στο 1,40 ευρώ. Παρομοίως, απώλειες κατά 1,2% εμφανίζει και η μετοχή της Motor Oil. 

Συνολικά, έως αυτή την ώρα (11.00), 35 μετοχές κινούνται ανοδικά, 10 μετοχές καταγράφουν πτώση, ενώ 13 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 65,1 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με την Τετάρτη.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News