Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 20:11
BUSINESS & FINANCE

Marriott International: Ευοίωνες ενδείξεις για ανάκαμψη των ταξιδιών και της ζήτησης

Marriott International: Ευοίωνες ενδείξεις για ανάκαμψη των ταξιδιών και της ζήτησης

Γενικευμένο κλίμα αισιοδοξίας έχουν προκαλέσει οι εκστρατείες εμβολιασμών και οι ενδείξεις περί ανάκαμψης των ταξιδιών στο Marriott International, το οποίο είχε γονατίσει από την επέλαση της πανδημίας. «Βλέπουμε πράγματι μία πολύ ισχυρή ανάκαμψη στη ζήτηση σε πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές και δεν πρόκειται μόνον για ζήτηση στον χώρο της αναψυχής, το οποίο και είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Marriott International, Tony Capuano.

Από την επέλαση του κορωνοϊού η ζήτηση στον ξενοδοχειακό κλάδο μειώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις υπαλλήλων. Η πανδημία προκάλεσε βέβαια κραδασμούς και στο Marriott International, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως. Μάλιστα, το Marriot σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ετήσια βάση σε σχέση με τα τελευταία δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων διαειρίζεται περίπου 7.800 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στον όμιλό συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως το Ritz-Carlton το Sheraton και άλλα, σε συνολικά 138 χώρες.

Προκειμένου να αποφέρει ξανά κέρδη, ο όμιλος περιόρισε σε τεράστιο βαθμό τις προσφορές και άλλα έξοδα. Όπως φάνηκε στα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, καθώς ο όμιλος κατέγραψε καθαρά έσοδα 422 εκατ. δολαρίων, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο σημείωνε ζημίες ύψους 234 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η ζήτηση για ταξίδια έχει επανέλθει χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών κατά της Covid-19. Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ περίπου 48 εκατ. άτομα ταξίδεψαν την ημέρα της Ανεξαρτησίας, την 4η Ιουλίου. Ωστόσο, έκτοτε σημειώθηκε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Συνεπώς, ενδέχεται να υποχωρήσει ξανά ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν ή να καθυστερήσει η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ταξιδιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News