Business & Finance Τρίτη 10/08/2021, 16:00
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Αύξηση 2,3% στην παραγωγικότητα του β’ τριμήνου

Επιβράδυνση σε σχέση με το α' τρίμηνο

ΗΠΑ: Αύξηση 2,3% στην παραγωγικότητα του β’ τριμήνου

Κατά 2,3% αυξήθηκε στο β’ τρίμηνο του 2021 η ετήσια παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η εν λόγω επίδοση συνιστά αισθητή επιβράδυνση σε σχέση με το α’ τρίμηνο, όταν ο ετήσιος δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 4,3%. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι θα καθοριστεί στο 3,7% στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, για το τελευταίο 12μηνο, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, η παραγωγικότητα ανήλθε στο +1,9%.

Όσον αφορά τα επιμέρους στοιχεία του β’ τριμήνου του 2021, ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε κατά 7,9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι ώρες εργασίας ενισχύθηκαν κατά 5,5%.

Η μονάδα παραγωγής / κόστος εργασίας, παράλληλα, κατέγραψε άνοδο κατά 1%, αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το α’ τρίμηνο, όταν είχε διαμορφωθεί στο -2,8%.

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία παραμένουν ενθαρρυντικά για την αμερικανική οικονομία, αρκετοί αναλυτές εξακολουθούν να ανησυχούν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επαναφοράς ορισμένων περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας της Covid.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News