Business & Finance Δευτέρα 9/08/2021, 20:28
BUSINESS & FINANCE

SpaceX: Σπάνια επιχειρηματική συμφωνία – Σκοπός η δημιουργία παγκόσμιου δικτύου τηλεπικοινωνιών

SpaceX: Σπάνια επιχειρηματική συμφωνία – Σκοπός η δημιουργία παγκόσμιου δικτύου τηλεπικοινωνιών

Σε ενίσχυση της ερευνητικής της ομάδας και ενδεχομένως των τεχνολογικών της δυνατοτήτων προχωρά η SpaceX του Ελον Μασκ, καθώς εξαγόρασε τη νεοφυή επιχείρηση δεδομένων δορυφόρων Swarm Technologies. Μέσω αυτής της σπάνιας – για τα δεδομένα της εταιρείας – επιχειρηματικής συμφωνίας αναμένεται πως θα βελτιωθεί περαιτέρω η Starlink, η πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών της SpaceX.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής επιτροπής επικοινωνιών, η Swarm, η οποία διαθέτει 120 μικρούς δορυφόρους σε τροχιά, εξαγοράσθηκε από την SpaceX στα μέσα Ιουλίου. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η ίδια η Swarm επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα καταστεί θυγατρική εταιρεία της SpaceX. Ουσιαστικά, ο έλεγχος των δορυφόρων της, καθώς και η διαχείριση των βάσεών της στη γη, θα μεταφερθούν στην εταιρεία του Ελον Μασκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Swarm πραγματοποίησε τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης τον Ιανουάριο του 2019 και τότε είχε αξία 85 εκατ. δολάρια.

«Οι υπηρεσίες της Swarm θα επωφεληθούν από την καλύτερη κεφαλαιοποίηση και την πρόσβαση σε πόρους, που έχει στη διάθεσή της η SpaceX, καθώς και από τις συνέργειες που προκύπτουν από μία εξαγορά από έναν πάροχο σχεδιασμού και κατασκευής δορυφόρων και υπηρεσιών εκτόξευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση της επιχειρηματικής συμφωνίας. Αντίστοιχα, η SpaceΧ επωφελείται «έχοντας πρόσβαση στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την τεχνογνωσία της ομάδας της Swarm».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Swarm ιδρύθηκε το 2016 και έχει έδρα στην Καλιφόρνια. Από την ίδρυσή της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 150 δορυφόρων, οι οποίοι σύμφωνα με την εταιρεία είναι «οι μικρότεροι εμπορικά λειτουργικοί δορυφόροι στο διάστημα». Οι διαστάσεις τους είναι 11 εκατοστά επί 11 εκατοστά επί 2,8 εκατοστά. Λειτουργώντας μαζί με τις βάσεις τους στη γη, μπορούν να συνδέσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News