Business & Finance Κυριακή 8/08/2021, 13:28
BUSINESS & FINANCE

Aramco: Τετραπλασιασμός των καθαρών κερδών στο β΄ τρίμηνο

Aramco: Τετραπλασιασμός των καθαρών κερδών στο β΄ τρίμηνο

Σχεδόν τετραπλάσια αύξηση των καθαρών κερδών της κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο τους έτους ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 95,47 δισεκατομμύρια ριάλ για το τρίμηνο που έληξε την 30η Ιουνίου από 24,62 δισεκατομμύρια ρίαλ πριν από ένα έτος.

Οι θετικές επιδόσεις της σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, αποδίδεται στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην ανάκαμψη της ζήτησης.

Η εταιρεία ανέφερε πως τα κέρδη της υποστηρίχθηκαν από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως, αλλά και από τις εκστρατείες εμβολιασμού, τα μέτρα επανεκκίνησης των οικονομικών και την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας σε σημαντικές αγορές.

Τα αποτελέσματά της συμβαδίζουν με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασαν και άλλες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, τις τελευταίες εβδομάδες. Η Exxon Mobil ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι τα καθαρά της έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 4,69 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι ζημιάς 1,08 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει πριν από ένα χρόνο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News