Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 18:22
BUSINESS & FINANCE

Walmart: Μπόνους αντί καλοκαιρινών διακοπών

Walmart: Μπόνους αντί καλοκαιρινών διακοπών

Μπόνους στους υπαλλήλους των αποθηκών που προτιμούν να εργαστούν αντί να πάρουν άδεια θα δώσει η Walmart, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου. Η εταιρεία ευελπιστεί να είναι προετοιμασμένη για την περίοδο των αυξημένων αγορών και να έχει γεμάτα ράφια και αποθήκες.

Το ύψος του μπόνους, το οποίο διοχετεύεται από την αρχή του μήνα, καθορίζεται ανάλογα με την τοποθεσία της κάθε αποθήκης και βέβαια το πόστο και το ωράριο του κάθε υπαλλήλου. Για ορισμένους εργαζομένους πλήρους ωραρίου, το ποσό θα φτάσει τα 200 δολάρια την εβδομάδα και θα τα ξεπεράσει εάν δουλέψουν υπερωρίες. Όπως δήλωσε στο CNBC ο Scott Pope, εκπρόσωπος της Walmart, η οικονομική ενίσχυση θα εξακολουθεί να δίνεται μέχρι το τέλος του δημοσιονομικού έτους στην πλειονότητα των κέντρων διανομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εργάζονται στις αποθήκες της Walmart έχουν ήδη καλύτερες απολαβές από τους υπαλλήλους εντός των καταστημάτων. Κατά μέσον όρο, ο μισθός τους ανά ώρα, πλην των οδηγών, ανέρχεται στα 20,37 δολαρια, ενώ ο μέσος μισθός όλων των υπαλλήλων της Walmart στις ΗΠΑ έφτανε στο τέλος του 2020 τα 14,61 δολάρια. Έκτοτε, η εταιρεία έχει δηλώσει πως έχει ενισχύσει τους μισθούς στα 15,25 δολάρια την ώρα.

Η Walmart απασχολεί στις ΗΠΑ 1,6 εκατ. εργαζομένους. Μετά τα lockdown, η εταιρεία αναμένεται πως θα δυσκολευτεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρυσι, όποτε η ζήτηση εκτοξεύθηκε λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, η Walmart θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αλλαγή των καταναλωτικών αναγκών εν όψει της ταχύτατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δελτα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC και Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News