Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 20:11
BUSINESS & FINANCE

Η «unicorn» με κεφαλαιοποίηση 7,75 δισ. δολάρια – Εκτοξεύθηκε μέσα στην πανδημία

Η «unicorn» με κεφαλαιοποίηση 7,75 δισ. δολάρια – Εκτοξεύθηκε μέσα στην πανδημία

Εξαιτίας ασθένειας που του επέβαλλε να παραμείνει στο σπίτι, ο Αυστραλιανός Johnny Boufarhat ίδρυσε το 2019 στη Βρετανία την εταιρεία διενέργειας ψηφιακών συγκεντρώσεων Hopin. Βέβαια, τότε δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες της νεοφυούς επιχείρησης θα εκτοξευόταν λόγω πανδημίας. Από το Μάρτιο του 2020, η Hopin, μαζί με λίγες ακόμη νεοφυείς επιχειρήσεις που προσέφεραν αντίστοιχη τεχνολογία, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, με την χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά το Μάρτιο του 2021 τα 5,65 δισ. δολάρια.

Η Hopin μόλις κατοχύρωσε τον τέταρτο μεγάλο γύρο χρηματοδοτήσεων των τελευταίων 17 μηνών, ενώ έχει ήδη καταταχθεί στην κατηγορία των εταιρειών «unicorn». Πρόκειται για χρηματοδότηση από την Arena Holdings και Altimeter Capital, η οποία ανεβάζει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο αστρονομικό ποσό των 7,75 δισ. δολαρίων. Καθίσταται πλέον η τεχνολογική unicorn με την υψηλότερη αξία στην Ευρώπη.

«Νιώθω τυχερός. Δουλεύεις πολύ σκληρά και παίρνεις κάποιες καθοριστικές αποφάσεις, ώστε να πας την επιχείρησή σου εκεί που βρίσκεται. Αλλά υπάρχει επίσης και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο τύχης που σε φτάνει μέχρι εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο 27χρονος Boufarhat. Σύμφωνα με την λίστα πλουσίων των βρετανικών Sunday Times, o Boufarhat με περιουσία 1,7 δισ. ευρώ είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στη Βρετανία.

Η Hopin προσφέρει τεχνολογία για την διοργάνωση ψηφιακών συγκεντρώσεων με ανώτατο αριθμό καλεσμένων στους 100.000. Παρέχει επίσης εργαλεία για ψηφιακές ομιλίες και για δικτύωση μικρότερων ομάδων. Αυτή τη στιμή, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια χρήστες έχουν λογαριασμό στο Hopin, ενώ η εταιρεία έχει τουλάχιστον 100.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων της American Express και του NATO.

«Είναι πραγματικά θλιβερό, θα ευχόμαστε να μην είχε συμβεί ποτέ η πανδημία. Ακόμη και πριν την Covid είχαμε ταχεία ανάπτυξη, αλλά προφανώς ήταν μία τεράστια επιτάχυνση για την εταιρεία», δήλωσε στο CNBC ο Boufarhat.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News