Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 19:12
BUSINESS & FINANCE

Uber: Απογοήτευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου

Τα κέρδη της οφείλονται ιδίως σε μερίδιά της σε άλλες εταιρείες

Uber: Απογοήτευσαν τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου

Αντιφατική φαίνεται εκ πρώτης όψεως η αντίδραση των επενδυτών έναντι στην Uber, της οποίας η μετοχή υποχώρησε έως και 11% το τελευταίο 24ωρο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αμερικανική εταιρεία κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο κέρδη, υπερδιπλάσια έσοδα και μεγάλη αύξηση των παραγγελιών ταξί σε ετήσια βάση. Μάλιστα, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των στελεχών της αγοράς.

Παρόλα αυτά, το κέρδος που κατέγραψε η Uber οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επενδύσεις της, χωρίς τις οποίες η εταιρεία βρίσκεται ζημιωμένη κατά τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, πρόκειται ιδίως για κέρδη της εταιρείας από τις μετοχές της στην τεχνολογική Didi Global και την εταιρεία αυτοκινήτων Aurora.

Επιπλέον, όσον αφορά την αύξηση των μηνιαίων χρηστών, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 101 εκατομμύρια, η εταιρεία αστόχησε στις προβλέψεις της, καθώς ανέμενε ότι θα ανέλθουν σε 108,9 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Dara Khosrowshahi, διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, η ζήτηση για ταξί της εταιρείας έχει σχεδόν επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο αριθμός των οδηγών ταξί, οι τιμές και ο χρόνος αναμονής παραμένουν να βρίσκονται υψηλότερα σε σχέση με αυτό που θα ήθελε η εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της εταιρείας κινείται και πάλι ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη της τάξης των 4,60%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch και Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News