Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 15:01
BUSINESS & FINANCE

Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό παραμένουν οι μετοχές

Ευρωπαϊκές αγορές: Σε ιστορικό υψηλό παραμένουν οι μετοχές

Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, αλλά και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητη την επιτοκιακή πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξης του 0,16% και διαμορφώνεται στις 468,99 μονάδες, παραμένοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ως απόρροια των προσδοκιών για ισχυρή ανάκαμψη.

Άλλωστε, μόλις χθες, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις χώρες της Ευρωζώνης εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Στο επίκεντρο του σημερινού επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα εταιρικά μεγέθη, με μια σειρά εταιρειών να δημοσιεύουν τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η μετοχή της Adidas υποχωρεί κατά 5,4% καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα σημείωσαν πτώση, ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Merck ενισχύεται κατά 3,6%, χάρη στην αύξηση των κερδών.

Από την πλευρά της, η γαλλική τράπεζα Credit Agricole καταγράφει μείωση κατά 1,2% παρά το γεγονός ότι τα εξαμηνιαία κέρδη διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Οι κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών

Στο μεταξύ, η Τράπεζας της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική, προειδοποιώντας ωστόσο για την έλευση μιας περιόδου, κατά την οποία ο πληθωρισμός θα ξεπερνάει τον στόχο του 2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασικό επιτόκιο παραμένει στο 0,1%, το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ενώ αμετάβλητο διατηρείται και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 1,25 τρισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News