Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 13:53
BUSINESS & FINANCE

Intralot: Έγινε η ανταλλαγή των ομολογιών – Όφελος 163 εκατ. ευρώ από το lock up

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Lock Up

Intralot: Έγινε η ανταλλαγή των ομολογιών – Όφελος 163 εκατ. ευρώ από το lock up

Το κλείσιμο της διαδικασίας των δύο προσφορών ανταλλαγής ομολογιών (Lock Up) που έχουν εκδοθεί από την Intralot Capital Luxembourg, ανακοίνωσε η Intralot Α.Ε., επισφραγίζοντας τον οριστικό διακανονισμό των εν λόγω συναλλαγών και επιφέροντας μείωση των δανειακών υποχρεώσεων κατά 163 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως:

  • Στις 3 Αυγούστου 2021 εκδόθηκαν από την εδρεύουσα στις ΗΠΑ Intralot, Inc., Νέες Ομολογίες ονομαστικής αξίας $242.111.911 και λήξης Σεπτεμβρίου 2025 σε ανταλλαγή υφισταμένων Ομολογιών λήξης Σεπτεμβρίου 2021 ονομαστικής αξίας € 247.471.724,07 (που αντιστοιχούν σε έκπτωση 18%), οι οποίες στη συνέχεια ακυρώθηκαν.
  • Μεταβιβάστηκαν από την Intralot Global Holdings B.V. μετοχές ύψους 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot US Securities B.V. (έμμεσα μητρικής της Intralot, Inc.) στους κατόχους υφισταμένων ομολογιών λήξης 2024, ονομαστικής αξίας €118.240.000 που συμμετείχαν στην ανταλλαγή. Οι ομολογίες αυτές περιήλθαν στην κατοχή της Intralot Global Holdings B.V. σε συνέχεια της ανωτέρω διαδικασίας. Η Intralot Α.Ε. διατηρεί τον έλεγχο του 65,73% της Intralot, Inc. και της διοίκησης της εταιρείας.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Intralot, που πέτυχε τους δύο στόχους της σε σχέση με την κεφαλαιακή της δομή, να αναχρηματοδοτήσει τις ομολογίες λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και να  μειώσει κατά 163 εκατ. τις συνολικές δανειακές της υποχρεώσεις» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης.

«Η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό. Η είσοδος σημαντικών θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής της Intralot, Inc., διευρύνει επίσης τις δυνατότητες της εταιρείας στην ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Βόρειας Αμερικής» κατέληξε ο Έλληνας επιχειρηματίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News