Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 16:19
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Σε χαμηλό κορωνοϊού οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό κορωνοϊού οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 712.000 την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου από 787.000 την εβδομάδα 15-21 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν μικρή πτώση στις 780.000. 

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας εμφανίζει αξιοσημείωτες αντοχές στο β’ κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, απέχοντας παρασάγγας από το ιστορικό υψηλό των 6,9 εκατ. νέων αιτήσεων, οι οποίες σημειώθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Παρ’ όλα αυτά, τα στοιχεία παραμένουν σε επίπεδα άνω της προ-κορωνοϊού εποχής. Άλλωστε, κατά το α’ κύμα της πανδημίας (Μάρτιος – Απρίλιος), χάθηκαν περισσότερες από 22 εκατ. θέσεις εργασίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακτηθεί περίπου 12 εκατομμύρια. 

Αύριο, στο μεταξύ, θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Χθες, πάντως, έγινε γνωστό ότι οι νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, διολισθαίνοντας σε 307.000.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News