Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 16:47
BUSINESS & FINANCE

Το βίγκαν τυρί αξίας 52 εκατ. δολαρίων

Βίγκαν πίτσα με γεύση μοτσαρέλα

Το βίγκαν τυρί αξίας 52 εκατ. δολαρίων

Συνολικά 52 εκατ. δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει η Miyoko Creamery, μία αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή τυριών και βουτύρου για βίγκαν.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης, η εταιρεία προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλαπλών επενδυτών, από τις οποίες ξεχώρισε η PowerPlant Partners.

Άλλωστε, ολοένα και περισσότερα funds στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βιώσιμων και εναλλακτικών διατροφικών προϊόντων. 

«Δεδομένου του πόσο γρήγορα αλλάζει η βιομηχανία, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να καινοτομήσουμε και να καλύψουμε τον χώρο σ’ αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο» σχολίασε η Miyoko Schinner, ιδρύτρια της εταιρείας από την Καλιφόρνια.

Τα νέα κεφάλαια, όπως διαβεβαίωσε, θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση νέων ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και για την πρόσληψη νέων ειδικών επιστημόνων.

Τον Σεπτέμβριο, εξάλλου, η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα βίγκαν πίτσα με γεύση μοτσαρέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική αγορά του βίγκαν τυριού έχει τζίρο αξίας 267 εκατ. δολαρίων ετησίως, καταγράφοντας άνοδο κατά τουλάχιστον 20% στο τελευταίο 12μηνο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News