Business & Finance Τρίτη 3/08/2021, 16:58
BUSINESS & FINANCE

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει στις μηνιαίες δόσεις

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Τι αλλάζει στις μηνιαίες δόσεις

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έως τις 17 Σεπτεμβρίου μετατίθεται και η προθεσμία πληρωμής των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου-Αυγούστου).

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, η εν λόγω απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό του οφειλόμενου φόρου, τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τις πρώτες δύο μηνιαίες δόσεις έως και τις 31 Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της κοινωνίας, παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες» τόνισε, με αφορμή την παράταση, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι για το 70% των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί έως σήμερα, δεν προκύπτει πληρωμή φόρου, καθώς για την πλειοψηφία των δηλώσεων ο φόρος είναι μηδενικός. Την ίδια ώρα, σημαντικός αριθμός φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News