Business & Finance Κυριακή 1/08/2021, 10:17
BUSINESS & FINANCE

Η δυναστεία Porsche κοιτάζει προς το διάστημα: «Σφήνα» στον πόλεμο των Bezos και Musk

Η δυναστεία Porsche κοιτάζει προς το διάστημα: «Σφήνα» στον πόλεμο των Bezos και Musk

Η Porsche SE, η οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών που ελέγχει την Volkswagen Group, γίνεται ο νέος μεγάλος «παίκτης» στη νέα κούρσα του διαστήματος, καθώς ποντάρει στον ρόλο που θα έχει το διάστημα στην ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών.

Η εταιρεία που ελέγχεται από τις δυναστείες Porsche και Piech, οι οποίες μετέτρεψαν την Volkswagen σε παγκόσμια υπερδύναμη, παρουσίασε την επένδυσή της στη γερμανική Isar Aerospace. Πρόκειται για μία startup του διαστήματος, η οποία επιχειρεί να ανταγωνιστεί την Blue Origin του Jeff Bezos και την SpaceX του Elon Musk, στην κατασκευή πυραύλων και τις υπηρεσίες εκτόξευσης δορυφόρων. 

Η Isar Aerospace σχεδιάζει να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση της το 2022. 

Η Porsche SE επενδύει μαζί με την εταιρεία venture capital HV Capital και την ελβετική τράπεζα Lombard Odier για μία ένεση ρευστού 75 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία, στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης 165 εκατ. δολαρίων. Η Porsche SE θα λάβει ένα μικρό, μονοψήφιο ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο. 

Τον περασμένο μήνα, η SpaceX έθεσε 88 δορυφόρους σε τροχιά με μία εκτόξευση πυραύλου, ενώ την ίδια ημέρα, η Virgin Orbit, που αποσχίστηκε από την Virgin Galactic του Richard Branson το 2017, εκτόξευσε δορυφόρους για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, της πολωνικής startup SatRevolution και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ολλανδίας. 

«Το διάστημα θα γίνει μία βασική τεχνολογική πλατφόρμα για πολλές βιομηχανίες παγκοσμίως -από την αυτοκινητοβιομηχανία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο- φέρνοντας τεχνολογικές προόδους και νέες δυνατότητες στο Internet of Things, την κρυπτογράφηση και αποθήκευση data καθώς και στις έξυπνες εφαρμογές της γεωργίας και την παρακολούθηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», σημειώνει η Isar Aerospace.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά των υπηρεσιών εκτοξεύσεων θα φτάσει στα 30 δισ.  δολάρια έως το 2027.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News