Business & Finance Παρασκευή 30/07/2021, 11:28
BUSINESS & FINANCE

Ισπανία: Με 2,8% έτρεξε η οικονομία το β΄ τρίμηνο

Ισπανία: Με 2,8% έτρεξε η οικονομία το β΄ τρίμηνο

Με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν «έτρεξε» η ισπανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, ανακάμπτοντας μετά τη συρρίκνωση που γνώρισε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, οπότε και η αυξανόμενη διασπορά της πανδημίας επέβαλε νέους περιορισμούς στις επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το ΑΕΠ της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 2,8% τους μήνες Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ποσοστό που ξεπέρασε την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 2,2%. Σημειώνεται ότι η ισπανική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο του 2021.

«Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας επιβεβαιώνουν μια ισχυρή ανάκαμψη» σχολίασε η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. 

Οι επιδόσεις της ισπανικής οικονομίας ήταν καλύτερες από ό,τι είχε προβλέψει ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ (2,4%) σε συνέντευξή του στο Reuters πριν από λίγες ημέρες. 

Η ισπανική οικονομία δέχθηκε βαρύ πλήγμα από την πανδημία πέρυσι, οπότε και συρρικνώθηκε κατά 11% το 2020. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ισπανική κυβέρνηση διατήρησε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 6,5% φέτος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News