Business & Finance Πέμπτη 29/07/2021, 13:08
BUSINESS & FINANCE

Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ για την DeepSea Technologies

Νέος επενδυτικός γύρος 5 εκατ. ευρώ για την DeepSea Technologies

Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από νέους και υφιστάμενους επενδυτές εξασφάλισε η ελληνική εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας για την παρακολούθηση και βελτιστοποίηση της απόδοσης των πλοίων DeepSea Technologies.

Η τεχνολογία της DeepSea υποστηρίζει τους πελάτες της στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων βάσει δεδομένων, που μπορούν να οδηγήσουν στην εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση ενισχύει την ισχυρή οικονομική θέση της DeepSea και θα επιτρέψει την περαιτέρω έρευνα, ανάπτυξη και τον σχεδιασμό προϊόντων, επιταχύνοντας παράλληλα τη διεθνή εμπορική επέκταση της εταιρείας, η οποία θα επικεντρωθεί στις ασιατικές αγορές.

Του χρηματοδοτικού γύρου ηγείται η Nabtesco Technology Ventures, η οποία πρόκειται για τον επενδυτικό βραχίονα της Ιαπωνικής Nabtesco Corporation – ηγέτης στον αυτοματισμό της ναυτιλίας με ισχυρό μερίδιο αγοράς 40% – που διαχειρίζεται η Emerald Technology Ventures. O Όμιλος Signal και οι υφιστάμενοι επενδυτές ETF Partners, συμμετείχαν επίσης στο γύρο. O Όμιλος Signal είναι μια διαφοροποιημένη ναυτιλιακή, τεχνολογική και επενδυτική εταιρεία και δημιουργός της πλατφόρμας Signal Ocean για την εμπορική βελτιστοποίηση της ναυτιλίας. Η ETF Partners είναι το κορυφαίο Ευρωπαϊκό fund επιχειρηματικών κεφαλαίων με επίκεντρο τη βιωσιμότητα. Από την ίδρυση του 2005, η ETF Partners υποστηρίζει ιδρυτές και επιχειρήσεις που αναπτύσσουν τεχνολογίες αιχμής για την επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης στον κόσμο – την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα με την επένδυση, η DeepSea Technologies και η Nabtesco θα ξεκινήσουν μια εμπορική και ερευνητική συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει τη συνεργασία της DeepSea με το δίκτυο πωλήσεων της Nabtesco, την ανάπτυξη κοινών προϊόντων και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα για τεχνολογίες που θα αναδιαμορφώσουν το μέλλον της ναυτιλίας. Ομοίως, εκτός από τη συμμετοχή του Ομίλου Signal στην χρηματοδότηση, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας. Οι συνεργασίες αυτές αποτελούν απόδειξη ότι η επένδυση αυτή όχι μόνο ενισχύει περαιτέρω την οικονομική θέση της DeepSea, αλλά εξασφαλίζει και ένα εξειδικευμένο και ισχυρό δίκτυο πωλήσεων για την εταιρεία και τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων για τη ναυτιλιακή αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε αυτόν τον επενδυτικό γύρο. Το να έχουμε την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη διεθνών παικτών της αγοράς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν στην υλοποίηση της αποστολής μας για μια πιο βιώσιμη ναυτιλία, είναι εξαιρετικό κίνητρο για ολόκληρη την ομάδα. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με ένα πολύ ισχυρό εμπορικό περιβάλλον που καθοδηγείται από νέους κανονισμούς για την απόδοση των πλοίων από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για το μέλλον» δήλωσε ο Ρομπέρτο Κούστας, συνιδρυτής και CEO της DeepSea Technologies.

«Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης από έναν ηγέτη στη ναυτιλιακή τεχνολογία, όπως η Nabtesco, μετά από μια αυστηρή τεχνική διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence), επιβεβαιώνει την αξία της πρωτοποριακής μας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα της απόδοσης του κάθε πλοίου με πρωτοφανή ακρίβεια για την άμεση επίτευξη μείωσης του κόστους και των εκπομπών CO2 άνω του 10%» σημείωσε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συνιδρυτής και CTO της DeepSea Technologies.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News