Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 18:41
BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σύνθεση και συντελεστές στάθμισης του νέου δείκτη ESG

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σύνθεση και συντελεστές στάθμισης του νέου δείκτη ESG

Τη σύνθεση και τους συντελεστές στάθμισης των μετοχών, οι οποίες συμμετέχουν στη σύνθεση του νέου δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) ανακοίνωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακολουθεί ο πίνακας με τη σύνθεση και τους συντελεστές στάθμισης: 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σύνθεση και συντελεστές στάθμισης του νέου δείκτη ESG-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός του νέου δείκτης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Αυγούστου με τιμή εκκίνησης 1.000 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο δείκτη περιλαμβάνονται οι εταιρείες:  Coca Cola, ΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς, Τιτάν, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Lamda, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Viohalco, ΕΧΑΕ, Quest, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Αεροπορία Αιγαίου, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΟΛΠ, Cenergy, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιατρικό Αθηνών, Πλαίσιο, Αλουμύλ και Inform Λύκος. Η κεφαλαιοποίηση των εταιρειών ανέρχεται στα 15,6 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στην Coca Cola, τον ΟΤΕ και την Alpha Bank με 10% έκαστη και ακολουθεί ο ΟΠΑΠ με 9,3%.

Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τόνισε ότι ελπίζει στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχουσών εταιρειών και ει δυνατόν να συμμετάσχουν και οι εξήντα ελληνικές επιχειρήσεις του γενικού δείκτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News