Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 16:51
BUSINESS & FINANCE

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτή εικόνα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτή εικόνα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

Αναιμικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Οριακές απώλειες της τάξης του 0,16% παρουσιάζει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Η πτώση οφείλεται ιδίως στον κλάδο της υγείας, ο οποίος υποχώρησε έως και 1,4% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι απώλειες αντισταθμίστηκαν ως ένα βαθμό από τον κλάδο των βασικών πόρων, ο οποίος σημείωσε κέρδη έως και 2,1%.

Οριακές απώλειες περίπου στο επίπεδο του 0,25% σημειώνει και το χρηματιστήριο DAX της Φρανκφούρτης. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα έγινε γνωστό ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία υποχώρησε σε απροσδόκητο βαθμό τον Ιούλιο εξαιτίας προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και λόγω της έξαρσης στα κρούσματα. Ο δείκτης CAC της Γαλλίας βρίσκεται στο όριο, καταγράφοντας κέρδη 0,04%, ενώ το χρηματιστήριo FTSE MIB του Μιλάνου σημειώνει μέχρι στιγμής κέρδη 0,35%.

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές εταιρείες Michelin, Ryanair και Philips ανακοίνωσαν σήμερα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. Η Ryanair είναι η μόνη εξ αυτών που κινείται ανοδικά (+3,48%), αφότου ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατέγραψε απώλειες ύψους 273 εκατ. ευρώ και προέβλεψε ότι η χρονιά θα τελειώσει είτε με πολύ μικρές απώλειες είτε θα έχει αντισταθμίσει πλήρως τις ζημίες από την πανδημία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News