Business & Finance Κυριακή 25/07/2021, 07:46
BUSINESS & FINANCE

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για αναδρομικά δώρων και επικουρικών 

Θα ακολουθήσουν ακόμη είκοσι ταμεία

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για αναδρομικά δώρων και επικουρικών 

Το «πράσινο» φως για την καταβολή των αναδρομικών που αφορά σε επικουρικές συντάξεις και δώρα των συνταξιούχων, έχει δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Μετά από την εκ νέου προσφυγή, τα αναδρομικά θα δοθούν κυρίως τους συνταξιούχους στα χαμηλά κλιμάκια, στους οποίους όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δεν έχει καταβληθεί έως σήμερα κάποιο ποσό. 

Η καταβολή των αναδρομικών αφορά έντεκα μήνες και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016. 

Ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και αν έχουν επικουρική, τα αναδρομικά που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου είναι από 1.107 ευρώ έως 2.921 ευρώ.

Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ του ιδιωτικού τομέα το ποσό ανέρχεται από 687 ευρώ έως 1.883 και  στους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών από 916 ευρώ έως 3.294 ευρώ.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του Ταμείου Εμποροϋπαλλήλων, τα αναδρομικά που θα τους καταβληθούν διαμορφώνονται από 835 ευρώ έως και 2.689 ευρώ, ενώ για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ τα αναδρομικά ανέρχονται από 589 έως 2.352 ευρώ. 

Όπως σημειώθηκε, θα ακολουθήσουν ακόμη είκοσι ταμεία, με το ύψος των αναδρομικών να διαμορφώνεται αναλόγως με το ποσό της επικουρικής και της βασικής σύνταξης. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News