Business & Finance Παρασκευή 23/07/2021, 15:02
BUSINESS & FINANCE

«Καμπάνα» σε εταιρεία για ρούχα που «προστατεύουν από τον κορωνοϊό»

«Καμπάνα» σε εταιρεία για ρούχα που «προστατεύουν από τον κορωνοϊό»

Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σε μία αυστραλιανή εταιρεία αθλητικών ειδών για τους ισχυρισμούς της ότι τα ρούχα της «εξαλείφουν» τον κορωνοϊό και σταματούν την εξάπλωσή του. 

Η Lorna Jane διαφήμιζε ότι τα ρούχα της χρησιμοποιούν μία «επαναστατική τεχνολογία» η οποία αποκαλείται LJ Shield, προκειμένου να αποτρέπουν τη «μεταφορά όλων των παθογόνων». 

Όμως, δικαστήριο έκρινε ότι ο ισχυρισμός της εταιρείας εκμεταλλεύεται τους καταναλωτές και είναι «δυνητικά επικίνδυνος». Η εταιρεία δήλωσε ότι αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με την Lorna Jane, η ίδια η εταιρεία έπεσε θύμα παραπλάνησης από προμηθευτή της. «Ένας προμηθευτής τον οποίο εμπιστευόμασταν μας πούλησε ένα προϊόν που δεν είχε τις επιδόσεις που υποσχόταν», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπιλ Κλάρκσον. 

«Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι η τεχνολογία πίσω από το LJ Shield πουλιόταν στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και την Ταϊβάν και ότι ήταν τόσο αντιβακτηριδιακή όσο και αντιιική. 

Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι η ιδρύτριά της, Λόρνα Τζέιν Κλάρκσον, που είναι επίσης και υπεύθυνη του δημιουργικού, ενέκρινε το προωθητικό υλικό του LJ Shield και έκανε και η ίδια κάποιες λανθασμένες δηλώσεις σε ένα δελτίο τύπου και σε βίντεο στο Instagram.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News