Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 16:09
BUSINESS & FINANCE

Πόσα δίνει η JP Morgan για να κρατήσει τον Τζέιμι Ντίμον

Πόσα δίνει η JP Morgan για να κρατήσει τον Τζέιμι Ντίμον

Γη και ύδωρ προσφέρει η JP Morgan για να κρατήσει τον CEO της, Τζέιμι Ντίμον, στη θέση του. 

Χθες, η επενδυτική τράπεζα έδωσε στον Ντίμον 1,5 εκατ. stock options, τα οποία σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, αξίζουν πάνω από 220 εκατ. δολάρια. 

Όμως, υπάρχει μία παγίδα: Ο Ντίμον δεν θα μπορέσει να εξασκήσει τα options αυτά. Η εξάσκησή τους θα αρχίσει στις 20 Ιουλίου του 2026 και ο τραπεζίτης θα είναι αναγκασμένος να διακρατήσει τις μετοχές έως τις 20 Ιουλίου του 2031. Βέβαια, έως τότε, οι μετοχές θα μπορούσαν να αξίζουν πολύ περισσότερα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο από τις αρχές του έτους, η μετοχή της JP Morgan έχει ενισχυθεί κατά 18%. 

Στόχος της JP Morgan είναι να δελεάσει τον 65χρονο CEO της να παραμείνει μερικά χρόνια ακόμα στη θέση του. 

«Αυτή η ειδική προσφορά αντανακλά την επιθυμία του διοικητικού συμβουλίου να συνεχίσει ο κ. Ντίμον να ηγείται της εταιρείας για έναν σημαντικό αριθμό ετών ακόμα», αναφέρει η τράπεζα στις ανακοινώσεις της προς τις αμερικανικές αρχές. 

Ο Ντίμον παραμένει πρόεδρος και CEO της JP Morgan από τον Ιανουάριο του 2006. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η τράπεζα επιβίωσε από δύο υφέσεις, την ώρα που ανταγωνίστριές της όπως η Wells Fargo «βούλιαξαν». Ο Ντίμον έχει γίνει μία από τις πιο σεβαστές φωνές του finance, ενώ πλέον δεν διστάζει να κάνει παρεμβάσεις και στο πολιτικό μέτωπο, μιλώντας υπέρ των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών καθώς και των ίσων ευκαιριών για τις μειονότητες των ΗΠΑ. 

Όμως, έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα όταν είπε ότι κάποιοι άνεργοι Αμερικανοί «δεν έχουν όρεξη να επιστρέψουν στη δουλειά». 

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ντίμον έχει προσωπική περιουσία περίπου 1,8 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News