BUSINESS & FINANCE

DZ Bank: Αυτό το κύμα του ιού δεν θα μοιάζει με τα άλλα – Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

«Δεν περιμένουμε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα επιβάλουν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα ξανά»

DZ Bank: Αυτό το κύμα του ιού δεν θα μοιάζει με τα άλλα – Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία

Το επόμενο κύμα του κορωνοϊού δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα, ξεκαθαρίζουν οι αναλυτές της DZ Bank. «Δεν περιμένουμε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα επιβάλουν γενικευμένα περιοριστικά μέτρα ξανά», τονίζει ο γερμανικός επενδυτικός οίκος, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για σημαντική επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το τρίμηνο που διανύουμε αλλά και το επόμενο τρίμηνο, εξακολουθούν να ισχύουν, παρά την εξάπλωση της Μετάλλαξης Δέλτα

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκτιμήσεις της DZ Bank θέλουν το δεύτερο τρίμηνο του έτους να έχει κλείσει με εκρηκτική ανάπτυξη 9,9% για την ελληνική οικονομία. Το τρίμηνο που διανύουμε τώρα, το τρίτο, αναμένεται να εμφανίσει ρυθμούς ανάπτυξης 5,9%, οι οποίοι θα επιβραδυνθούν στο τέταρτο τρίμηνο στο 2,4%. 

Έτσι, ο οίκος εκτιμά ότι το 2021 θα κλείσει με αύξηση 2,5% για το ΑΕΠ της Ελλάδας. Η ελληνική οικονομία θα ανοίξει σημαντικά το βήμα της το 2022, εκτιμά η DZ Bank, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη 5,7%. 

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της DZ Bank για το σύνολο της οικονομίας της Ευρωζώνης (αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης 4% φέτος και 4,9% το 2022) στηρίζονται στην πεποίθηση ότι η Μετάλλαξη Δέλτα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την τροχιά της ανάκαμψης. «Είναι σημαντικό να  επισημάνουμε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν παραμείνει σχετικά χαμηλές στη Βρετανία, παρά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού», εξηγούν. 

DZ Bank: Αυτό το κύμα του ιού δεν θα μοιάζει με τα άλλα – Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία-1

«Αυτό αναμφισβήτητα αντανακλά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού (68%) έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Επομένως, για να αντιμετωπίσουν τη νέα εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι σημαντικό οι χώρες της Ευρωζώνης να συνεχίσουν να προχωρούν ενεργητικά τα προγράμματα εμβολιασμού τους», τονίζεται. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News