Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 11:20
BUSINESS & FINANCE

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου

Στη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή παρουσίαση -ανοιχτή προς το κοινό-, προχώρησε σήμερα Τρίτη η Lamda Development, αυτή τη φορά για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που αφορούν τη Marina Galleria. 

Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών webinars που διοργανώνει η Lamda Development για την επένδυση του Ελληνικού και τα εμβληματικά έργα τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην αθηναϊκή Ριβιέρα. 

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στόχος της ανάπλασης του παράκτιου χώρου είναι να κατασθεί ένας ολοκληρωμένος προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης αλλά και ένας νέος εμπορικός και τουριστικός πόλος. Με μήκος 3,5 χλμ. ο οποίος χώρος σήμερα στο μεγαλύτερο κομμάτι του δεν είναι προσβάσιμος και σκοπός είναι να μεταμορφωθεί στο ομορφότερο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας. Το άνοιγμα προς τη θάλασσα έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό της εταιρείας για μια τοποθεσία η ανάπτυξη της οποίας είναι σημαντική και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της έως το 2025. Ένας φιλόδοξος στόχος όπως επισήμανε ο κ. Αθανασίου, διότι η ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του παράκτιου χώρου στο Ελληνικό, θα δώσει τη δυνατότητα για επισκέψεις των τουριστών υψηλού επιπέδου και όχι μόνο.

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου-1

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου προχώρησε στην αποκάλυψη της δομής της παράκτιας δομής, όπου στο κέντρο αυτής θα συναντά κανείς μια αμμώδη παραλία μήκους 1,5 χλμ. Λίγο πιο πέρα θα βρίσκεται ο ουρανοξύστης Marina Tower, ενώ ακριβώς δίπλα θα αναβαμθισθεί η μαρίνα του Αγίου Κοσμά τόσο σε χωρητικότητα όσο και από εξοπλισμό. Να σημειωθεί ότι στο παράκτιο μέτωπο θα δημιουργηθούν και οι δύο ξενοδοχιακές μονάδες.

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου-2

Στόχος των αναπτύξεων αυτών είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο 50 χλμ. με διαδρομές για περιπάτους για ποδήλατα, ενώ η πρόσβαση στην παραλία θα γίνεται από πολλούς και διαφορετικούς διαδρόμους. 

Από τη μεριά της, η Μελίνα Παΐζη chief development officer της Lamda, ανέφερε ότι στην ανάπτυξη του παράκτιου χώρου κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι η Marina Galleria, ένα υπόδειγμα υψηλής αισθητικής σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα. Ένα πράσινο κτίριο, στόχος του οποίου είναι να κατασθεί σε έναν προορισμό νέας γενιάς, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Με συνολική έκταση 22.000 τ.μ. θα βρίσκεται μπροστά στη μαρίνα Αγ. Κοσμά δίπλα στο Μητροπολιτικό Πάρκο. Με λιτές γραμμές και μια κυματιστή στέγη εμπνευσμένη από τα πανιά των σκαφών που ανεμίζουν στις ελληνικές θάλασσες, θα εκτείνεται σε δύο επίπεδα.

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου-3

Στη Marina Galleria θα βρίσκονται εμπορικά καταστήματα όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να συνδυάσει τις αγορές και να ψυχαγωγηθεί, με augmented και virtual reality δυνατότητες, όπως διαδραστικές βιτρίνες, έξυπνους καθρέφτες και δοκιμαστήρια και εξατομικευμένες προτάσεις αγορών. 

Lamda Development: Τα «αποκαλυπτήρια» της Marina Galleria και του παράκτιου μετώπου-4

Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ψυχαγωθούν στα 30 εστιατόρια και καφέ, ενώ στη Marina Galleria θα διοργανώνονται, παραστάσεις, επιδείξεις και μουσικές εκδηλώσεις όλο τον χρόνο, με στόχο να κατασθεί ένας προορισμός διεθνούς φήμης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Δείτε το βίντεο από τη δεύτερη παρουσίαση της Lamda Developemt:

 

Ο νέος τρόπος επικοινωνίας που εγκαινιάζει η Lamda Development μέσω των διαδικτυακών παρουσιάσεων, δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να ενημερώνεται για την πρόοδο του Ελληνικού, ενός μοναδικού έργου για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιούλιου στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση αποκαλύφθηκαν τα σχέδια του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του πύργου κατοικιών και γραφείων Marina Tower, που θα ανεγερθεί επίσης στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Επόμενες παρουσιάσεις εντός του 2021 θα αφορούν τις οικιστικές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου, τις ξενοδοχειακές αναπτύξεις παράκτιου μετώπου, το σύγχρονο πάρκο αθλητικών εγκαταστάσεων και το Εμπορικό κέντρο Λεωφ. Βουλιαγμένης. Επίσης, τον πύργο πολλαπλών χρήσεων Λεωφ. Βουλιαγμένης, το Μητροπολιτικό Πάρκο, ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News