Business & Finance Σάββατο 17/07/2021, 11:10
BUSINESS & FINANCE

Ποιος θα βγάλει βόλτα τα κουτάβια της καραντίνας;

Ποιος θα βγάλει βόλτα τα κουτάβια της καραντίνας;

Η απόκτηση ενός σκύλου ήταν ένα από τα κλισέ της καραντίνας. Άνθρωποι που ζουν μόνοι τους ή οικογένειες που ξαφνικά περνούσαν πολύ χρόνο στο σπίτι, σκέφτηκαν ότι ήταν μία καλή ιδέα να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο. 

Όμως, καθώς σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους και οι άνθρωποι τολμούν να ταξιδέψουν και πάλι για αναψυχή ή για δουλειά, τα σκυλιά που μένουν στο σπίτι αποτελούν ένα πρόβλημα. Ή για τη βιομηχανία της φροντίδας κατοικίδιων, μία ευκαιρία. 

Η εταιρεία A Place for Rover Inc., η οποία συνδέει ιδιοκτήτες κατοικίδιων με ανθρώπους που πληρώνονται για να τα βγάζουν βόλτα, λέει ότι οι δραστηριότητές της εμφανίζουν υψηλή ανάπτυξη.  

«Πριν από την πανδημία, οι άνθρωποι ένιωθαν απολύτως άνετα να αφήνουν τα κατοικίδιά τους μόνα στο σπίτι για οκτώ ώρες. Αλλά αφότου πέρασαν 24 ώρες την ημέρα μαζί με τα ζώα τους, βλέπουμε κάποια σημάδια ότι οι άνθρωποι δεν νιώθουν τώρα άνετα να τα αφήνουν μόνα τους για οκτώ ή δέκα ώρες», λέει ο CEO της εταιρείας, Άαρον Ίστερλι, στο Bloomberg. 

Η Rover είναι η μεγαλύτερη από τις εφαρμογές που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες για ιδιοκτήτες κατοικίδιων, όπως οι Pets4Homes και BorrowMyDoggy. Η εταιρεία είδε τα ετήσια έσοδά της να πέφτουν στο μισό πέρυσι, λόγω της καραντίνας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News