Business & Finance Παρασκευή 16/07/2021, 19:27
BUSINESS & FINANCE

PayPal: Ανεβάζει το όριο συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

PayPal: Ανεβάζει το όριο συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ

Περισσότερα κρυπτονομίσματα θα μπορούν να ξοδεύουν οι χρήστες της PayPal στις ΗΠΑ για τις συναλλαγές του, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η απόφαση αυτη εντάσσεται στο πλαίσιο προσπαθειών της Paypal να αυξήσει την χρήση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα, το πλαφόν τίθεται πλέον στις 100.000 δολάρια ανά εβδομάδα. Επίσης, η PayPal αφαίρεσε το πλαφόν που είχε ορίσει ανά έτος, ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους χρήστες της.

«Έχουμε αλληλεπιδράσει αρκετά με τους πελάτες μας, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες τους και να διασφαλίσουμε ότι τους παρέχουμε μία έμπιστη και ασφαλή πλατφόρμα για αγορά, φύλαξη, πώληση και εκταμίευση κρυπτονομισμάτων», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η PayPal ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων τον Οκτώβριο του 2020, καθώς επέτρεψε την αγοραπωλησία bitcoin και άλλων δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων στους χρήστες της στις ΗΠΑ. Αρχικά, το ανώτατο ύψος των συναλλαγών αυτών ανερχόταν στα 10.000 δολάρια. Ωστόσο, ήδη δύο μήνες μετά την έναρξη της υπηρεσίας το ένα πέμπτο των χρηστών της PayPal την χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας. Μάλιστα, μέχρι τον Μάρτιο του 2021, οι χρήστες της PayPal είχαν αποκτήσει τη δυνατότητα να εκτελούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ενημερώνει πλήρως και θα βοηθά τους πελάτες της σχετικά με την αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσω εγχειριδίων εντός της εφαρμογής για το κινητό και άλλων πηγών ενημέρωσης. Επίσης, σκοπεύει να «προσφέρει μία καλύτερη εικόνα για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και να βοηθήσει στην αποσαφήνιση ορισμένων εσφαλμένων πεποιθήσεων, τις οποίες μπορεί να έχουν οι πελάτες σχετικά με αυτά».

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν ήδη εκφράσει έντονες αμφιβολίες ή ακόμη και την αντίθεσή τους απέναντι στους κινδύνους της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς και στην εμπλοκή των χρηστών χωρίς να έχουν αρκετή πληροφόρηση. Το 2020, οι ΗΠΑ φιλοξενούσαν την έκτη μεγαλύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της ChainAnalysis.

moneyreview.gr με στοιχεία από Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News