Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 21:45
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Βinance: Και η Ιταλία αναστέλει την άδεια λειτουργίας του

Βinance: Και η Ιταλία αναστέλει την άδεια λειτουργίας του

Το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Binance δεν έχει πλέον άδεια λειτουργίας στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή της χώρας, ακολουθώντας τα βήματα και άλλων ρυθμιστικών αρχών του πλανήτη που ανέστειλαν τη λειτουργία της πλατφόρμας. 

Οι εταιρείες της Binance δεν έχουν πλέον την άδεια να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στην Ιταλία, ούτε και μέσω της βασικής ιστοσελίδας του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων που παρέχει πληροφορίες στα ιταλικά για παράγωγα και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ωστόσο εκπρόσωπος της Binance ανέφερε ότι σύσταση της Consob, της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις δραστηριότητές του. 

Σε επιστολή της προς νομικούς συμβούλους της Binance, η Consob σημειώνει ότι έχει την αρμοδιότητα να ζητά από τους παρόχους του Διαδικτύου της χώρας να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παρόχους επενδυτικών υπηρεσιών εάν δεν έχουν την κατάλληλη άδεια. «Με βάση την ιταλική νομοθεσία, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων χωρίς ειδική άδεια συνιστά παράνομη δραστηριοτητα που διώκεται ποινικά», αναφέρεται στην επιστολή. 

Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών απέναντι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, εν μέσω ανησυχιών για την προστασία των καταναλωτών και την χρήση ψηφιακών νομισμάτων για ξέπλυμα χρήματος και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Η χρηματοοικονομική αρχή της Βρετανίας απαγόρευσε πριν από ένα μήνα στην πλατφόρμα να πραγματοποιεί δραστηριότητες στη Βρετανία, ενώ και οι ρυθμιστικές αρχές σε Ταϋλάνδη, Ιαπωνία, Γερμανία και ΗΠΑ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Binance τους τελευταίους μήνες. Η γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin γνωστοποίησε τον Απρίλιο ότι η Binance κινδύνευσε να πληρώσει πρόστιμο.  

Η Binance αποτέλεσε τον προηγούμενο μήνα το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από πλευράς όγκου συναλλαγών, σύμφωνα με τη CryptoCompare, με τον όγκο συναλλαγών της να ξεπερνά τα 668 δισ.δολάρια, περίπου 10πλάσιος από τα επίπεδα του Ιουλίου του 2020. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News