Business & Finance Πέμπτη 15/07/2021, 14:56
BUSINESS & FINANCE

Το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο που θα δοκιμαστεί στους δρόμους της Αθήνας

Το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο που θα δοκιμαστεί στους δρόμους της Αθήνας

Στους δρόμους της Αθήνας θα βγει, για δοκιμαστική λειτουργία και για τέσσερις εβδομάδες, το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram. 

Η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτροκίνητου  Irizar ie tram 12 μέτρων, θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις εβδομάδες στις πραγματικές οδικές συνθήκες της ελληνικής πρωτεύουσας στο δρομολόγιο της Γραμμής 2 των Τρόλεϊ  «Άνω Κυψέλη – Παγκράτι – Καισαριανή». 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ως αποκλειστικός εισαγωγέας και αντιπρόσωπος της Irizar στην Ελλάδα,  παραχώρησε στην Ο.ΣΥ. Α.Ε. το λεωφορείο, για δοκιμή, κατόπιν της ανοιχτής πρόσκλησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την πλήρη ανανέωση του στόλου των οχημάτων με λεωφορεία νέας τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον και το επιβατικό κοινό. 

Το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο που θα δοκιμαστεί στους δρόμους της Αθήνας-1
 φωτ.: Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Οι καλοκαιρινοί μήνες θεωρήθηκαν ιδανική περίοδος, καθώς το λεωφορείο θα δοκιμαστεί υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν στα πλέον σαφή συμπεράσματα, αναφορικά με την αποδοτικότητα και την δυνατότητα αυτονομίας του.

Το λεωφορείο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στο Αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε., παρουσία του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα πραγματοποιηθεί σύντομη δοκιμαστική διαδρομή.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News