Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 22:56
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

BlackRock: Προειδοποιεί για πληθωρισμό και αυξάνει τους μισθούς 8%

BlackRock: Προειδοποιεί για πληθωρισμό και αυξάνει τους μισθούς 8%

O διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία περίοδο αυξημένου πληθωρισμού. Αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος διαχειρίσης ενεργητικού σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση 8% στους μισθούς της πλειονότητας των εργαζομένων του. 

Η ανακοίνωση αυτή λαμβάνει χώρα μία μόλις ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάρκεια 13 ετών, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία ίσως να κινδυνεύσει με υπερθέρμανση. 

«Συνηθίσαμε σε έναν πληθωρισμό χαμηλότερο του 2%», ανέφερε ο Φινκ, ο οποίος δεν απέκλεισε οι τιμές καταναλωτή να ξεπεράσουν το 3%, χάρη σε ένα μείγμα υψηλότερου ενεργειακού κόστους, διακοπών στην αλυσίδα τροφοδοσίας και στροφής του ενδιαφέροντος της Φέντεραλ Ριζέρβ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Σε συζητήσεις με επικεφαλής επιχειρήσεων επικρατεί η άποψη ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και ως συνέπεια ορισμένοι έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές των προϊόντων τους και τους μισθούς», ανέφερε ο Φινκ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock ανέφερε ότι η απόφαση για αύξηση του βασικού μισθού στο 95% επί του συνόλου των 16.500 εργαζομένων αντανακλά την επιθυμία να μοιραστούν τα οφέλη από την ανάπτυξη της εταιρείας χωρίς αυτό να είναι αποτέλεσμα των πληθωριστικών πιέσεων. Η αύξηση των μισθών θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο. 

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν 32% στα 4,8 δισ.δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 14% στα 1,38 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News