Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 12:06
BUSINESS & FINANCE

Beijer: Εξαγοράζει το 80% της ελληνικής Inventor – Αλλάζει ο χάρτης των κλιματιστικών

Beijer: Εξαγοράζει το 80% της ελληνικής Inventor – Αλλάζει ο χάρτης των κλιματιστικών

Την είσοδο στην ελληνική αγορά κλιματιστικών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών σπιτιού ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία Beijer Ref AB, αποκτώντας το 80% των μετοχών της Inventor. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα λάβει χώρα το φθινόπωρο του 2021, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Beijer.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το αντίτιμο του deal. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Inventor έχει εμφανίσει σταδιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, έχοντας ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 19% και των κερδών EBIT κατά 40%.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1966 με την επωνυμία Γ. Ασημακόπουλος ΕΠΕ, αποτελεί έναν από τους βασικούς «παίχτες» της εγχώριας αγοράς κλιματιστικών, διαθέτοντας παρουσία σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. 

Από το 2007 έχει λανσάρει το brand name Inventor, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και σ’ άλλα ηλεκτρικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως οι αφυγραντήρες, οι καθαριστές αέρα, οι φούρνοι μικροκυμάτων και οι ηλεκτρικές σκούπες. 

Η Inventor, η οποία απασχολεί περίπου 80 άτομα, διαθέτει θυγατρική εταιρεία και στο Βουκουρέστη της Ρουμανίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη δική της επωνυμία, κρατώντας τα ίδια κανάλια διανομής. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News