ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα mythermansi για όσους δεν πρόλαβαν

Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουλίου

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα mythermansi για όσους δεν πρόλαβαν

Εάν και έχει καλοκαιριάσει για τα καλά, παρόλα αυτά υπάρχουν δικαιούχοι το επιδόματος θέρμανσης που δεν έχουν λάβει το ποσό της επιδότησης. Σύμφωνα με νέα απόφαση έως και τις 23 Ιουλίου 2021, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά των αγορών που έκαναν για τα καύσιμα, εκτός βέβαια από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται πως φέτος στο επίδομα εντάχθηκαν  και άλλα είδη καυσίμων όπως το φυσικό αέριο. Έτσι μέχρι και τις 23 Ιουλίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την αγορά λοιπών καυσίμων που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 29η Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση το ποσό επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται ως εξής:

– Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

– Έως την 31η Αυγούστου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Έτσι όσοι καταθέσουν τώρα τα δικαιολογητικά των αγορών θα δουν το ποσό του επιδόματος στον τραπεζικό λογαριασμό(ΙΒΑΝ) που έχουν δηλώσει  στην πλατφόρμα mythermansi.

Οι ενστάσεις 

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερόμενου ή χορήγησης επιδόματος μικρότερου του αιτούμενου ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας, μπορεί ο  ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αποκλειστικά εγγράφως προς τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ.) μέσω της θυρίδας του TAXISnet και την επιλογή «Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», θεματική κατηγορία «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης»μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία θα τεκμηριώνει τους λόγους ένστασης.Εφόσον υπάρξει διαφορά στο ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί στον δικαιούχο μετά την ενσταση η καταβολή αυτή θα γίνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News