Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 19:48
BUSINESS & FINANCE

Mastercard, Verizon: Συνεργασία για ανέπαφες πληρωμές με 5G

Mastercard, Verizon: Συνεργασία για ανέπαφες πληρωμές με 5G

Συνεργασία στο χώρο των ανέπαφων πληρωμών με 5G ανακοίνωσαν σήμερα η Mastercard και Verizon, η οποία προσβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση καταναλωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βάσει της τεχνολογίας που θα προσφέρουν οι δύο εταιρείες, οι έμποροι θα μπορουν να δέχονται πληρωμές μέσω 5G κινητών τηλεφώνων χωρίς να χρειάζονται POS. Σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, ελπίζουν ότι η συνεργασία θα έχει απτά αποτελέσματα μέχρι το 2023.

Στόχος της προσπάθειας είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τις νέεες τεχνολογίες πληρωμών, ώστε να μετατρέψουν τελικά τα κνητά τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά ρολόγια σε συσκευές πληρωμών. Επιπλέον, η Mastercard και η Verizon ελπίζουν πως με τη δική τους βοήθεια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν τις ίδες υπηρεσίες πληρωμών με τις μεγάλες εταιρείες λιανεμπορίου.

«Μία μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει αυτό. Μία μικρή επιχείρηση, πώς να μπορέσει να το κάνει; Αυτό ακριβώς είναι που θα καταφέρει αυτή η συνεργασία. Το 5G μας επιτρέπει να προσφέρουμε την ίδια εμπειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard, Μάικλ Μίμπαχ, « Για παράδειγμα, εγώ επιλέγω ένα αντικείμενο σε ένα κατάστημα, αλλά σδεν έχουν το χρώμα που μου αρέσεει. Επομένως, θα το παραγγείλω στο σπίτι και θα πληρωθεί με το που φτάσει. ‘Ολο αυτό θα μπορεί να συμβεί και εμείς με τη βοήθεια του 5G θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon, Χανς Βεστμπεργκ, δήλωσε στο CNBC ότι το 5G θα διευκολύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις συναλλαγές πιο γρήγορα και να εστιάσουν σε αυτό που πραγματικά προσφέρουν στους πελάτες τους. «Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το 5G, για να δημιουργήσει πιο εύκολους τρόπους συναλλαγών με τους πελάτες του και να εστιάσει στις δουλειές του. Αυτό βέβαια βλέπουμε ήδη στα διαδικτυακά καταστήματα και βγαίνοντας από την πανδημία πιστεύω ότι θα δούμε πολύ περισσότερα ανέπαφα, διότι είναι μέρος της κοινωνίας μας σήμερα».

Πηγή: CNBC, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News