Business & Finance Τρίτη 13/07/2021, 17:05
BUSINESS & FINANCE

Volkswagen: Στόχος το 50% των πωλήσεων να αφορά ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Έως το τέλος της δεκαετίας

Volkswagen: Στόχος το 50% των πωλήσεων να αφορά ηλεκτροκίνητα Ι.Χ.

Την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση επιβεβαίωσε η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η οποία επιδιώκει το 50% των νέων πωλήσεων έως το 2030 να αφορά ηλεκτρικά Ι.Χ. οχήματα.

Την ίδια ώρα, έθεσε ως βασικό στόχο έως το 2040 το σύνολο των νέων πωλήσεων σ’ όλες τις μεγάλες αγορές του πλανήτη να αφορά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Yπενθυμίζεται ότι προσφάτως είχε γνωστοποιηθεί ότι η Volkswagen θα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035 για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορές σε ΗΠΑ και Κίνα.

Στόχος είναι έως το μέσα του 21ου αιώνα, όλες οι πωλήσεις, σ’ όλες τις αγορές του πλανήτη (συμπεριλαμβανομένων της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής) να αφορούν οχήματα μηδενικών ρύπων.

Στο πλαίσιο αυτό, το 50% των νέων επενδύσεων για την περίοδο 2021 – 2025 αναμένεται να κατευθυνθεί στην ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών, οι οποίες θα συνδράμουν στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού.

Ταυτόχρονα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη λειτουργία έξι νέων εργοστασίων στην Ευρώπη έως το 2030, τα οποία θα δραστηριοποιούνυαι στην παραγωγή μπαταριών. Το πρώτο θα λειτουργήσει στη Σουηδία το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η VW ξεκίνησε την πώληση των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μόλις το 2019, λανσάροντας στην αγορά το μοντέλο ID.3.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News