Business & Finance Δευτέρα 12/07/2021, 18:27
BUSINESS & FINANCE

Virgin Galactic: Γιατί πέφτει η μετοχή παρά την ιστορική πτήση στο διάστημα;

Virgin Galactic: Γιατί πέφτει η μετοχή παρά την ιστορική πτήση στο διάστημα;

Εχοντας πλέον ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα και έχοντας συνεπώς τραβήξει τα βλέμματα επενδυτών και θαυμαστών, η εταιρεία διαστημικών σκαφών Virgin Galactic ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές. Η ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίστηκε ως κόλπο χάριν μάρκετινγκ και οδήγησε σε πτώση της μετοχής κατά 8%, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση της εταιρείας, προτού προχωρήσει στα επόμενα επιχειρηματικά βήματα.

«Η δοκιμασία τώρα για τη Virgin Galactic θα είναι να διατηρήσει τη δυναμική της και να δημιουργήσει ένα σχέδιο πτήσεων το 2022, το οποίο θα μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει ένας επαναλαμβανόμενος και κλιμακούμενος ρυθμός πτήσεων», ανακοίνωσε ο Κεν Χέρμπερτ, αναλυτής της Cannacord Genuity. Ο ίδιος βέβαια παραδέχθηκε ότι οι τελευταίες κινήσεις του εκκεντρικού Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, έχουν αναπόφευκτα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου.

Πράγματι, αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι παρά τη σημερινή υποχώρηση της μετοχής της, η αξία της Virgin Galactic έχει συνολικά διπλασιαστεί από την αρχή του έτους, εξαιτίας των προετοιμασιών για τη χθεσινή εμπορική πτήση. «Το βλέπουμε σαν ένα σημαντικό βήμα προς την έναρξη επιβατικών πτήσεων, οι οποίες υποθέτουμε ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022», δήλωσε ο αναλυτής της AB Bernstein Ντάγκλας Χάρνεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεαματική πτήση που έγινε χτες, σηματοδοτούσε την ολοκλήρωση περίπου 17 ετών έρευνας στο κλάδο των διαστημικών αεροσκαφών από τη Virgin Galactic και την πραγματοποίηση ενός προσωπικού στόχου για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος βέβαια ήταν ένας από τους επιβαίνοντες. «Ήμουν κάποτε ένα παιδί με ένα όνειρο κοιτώντας προς τα άστρα. Τώρα, είμαι ένας ενήλικας σε ένα διαστημόπλοιο, κοιτώντας κάτω στην πανέμορφή μας Γη. Στην επόμενη γενιά ονειροπόλων: εάν εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, φανταστείτε τί μπορείτε να κάνετε εσείς», ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News