Business & Finance Δευτέρα 12/07/2021, 16:27
BUSINESS & FINANCE

Euro: Σε διαθεσιμότητα εργαζόμενος που έγραψε ρατσιστικά σχόλια για την ήττα της Αγγλίας

Από τη Savills Plc

Euro: Σε διαθεσιμότητα εργαζόμενος που έγραψε ρατσιστικά σχόλια για την ήττα της Αγγλίας

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τέθηκε ένας εργαζόμενος της βρετανικής εταιρείας real estate Savills Plc, ο οποίος φέρεται να έγραψε ρατσιστικά σχόλια στο Twitter εις βάρος των μαύρων ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας, μετά την ήττα στον τελικό του EURO από την Ιταλία.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, προσέβαλε με ρατσιστικές εκφράσεις του μαύρους ποδοσφαιριστές των Τριών Λιονταριών, καθώς τους θεώρησε υπεύθυνους για την απώλεια του τίτλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Savills, η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπάλληλο και άνοιξε έρευνα εις βάρος του. «Η Savills είναι δεσμευμένη στην καταπολέμηση των διακρίσεων» έγραψε,σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια tweets έχει γραφεί από εκατοντάδες χρήστες του Twitter και του Facebook, στοχοποιώντας κυρίως τους Bukayo Saka, Marcus Rashford και Jadon Sancho, οι οποίοι έχασαν τα τελευταία τρία πέναλτι του τελικού.

Στο μεταξύ, οι δύο πλατφόρμες social media ήδη δέχονται αυστηρή κριτική για το γεγονός ότι επέτρεψαν τη δημοσίευση των συγκεκριμένων ρατσιστικών σχολίων, ενώ το ζήτημα έχει λάβει και πολιτικές προεκτάσεις, προκαλώντας δυσφορία στην κυβέρνηση του Λονδίνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News