Business & Finance Δευτέρα 12/07/2021, 15:07
BUSINESS & FINANCE

Το ακριβότερο παιχνίδι όλων των εποχών: Κοστίζει 1,5 εκατ. δολ. και είναι 25 ετών

Το ακριβότερο παιχνίδι όλων των εποχών: Κοστίζει 1,5 εκατ. δολ. και είναι 25 ετών

Το ποσό – ρεκόρ του 1,5 εκατ. δολαρίων «έπιασε» σε σημερινή δημοπρασία μία κασέτα του «Super Mario» για το Nintendo 64, ηλικίας… 25 ετών.

Επρόκειτο για μία από τις μόλις πέντε «κοπιές» από την έκδοση του 1996, οι οποίες είναι ακόμη διαθέσιμες και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, κάτι το οποίο αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

Η ειδοποιός διαφορά των συγκεκριμένων κασετών σε σχέση μ’ αυτές των προηγούμενων ετών, είναι το γεγονός ότι αποτέλεσαν τα πρώτα 3D παιχνίδια, επηρεάζοντας όλη τη μετέπειτα εξέλιξη της βιομηχανίας videogames.

Η δημοπρασία του 1,5 εκατ. δολαρίων επισκίασε, μάλιστα, το πρόσφατο ρεκόρ της Παρασκευής, όταν μια κασέτα του 1987 από το παιχνίδι «Legend of Zelda» διατέθηκε έναντι της τιμής των 870.000 δολαρίων.

Για πολύ λίγο, έτσι, κατέστη το ακριβότερο παιχνίδι παγκοσμίως. Όμως, αυτό κράτησε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα ένα Σαββατοκύριακο, καθώς σήμερα η κασέτα του Super Mario έριξε το φράγμα του 1 εκατ. δολαρίων.

Φυσικά, και οι δύο κασέτες είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε κάποια σημερινή κονσόλα παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η αξία τους να είναι αποκλειστικά συλλεκτική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News