Business & Finance Δευτέρα 12/07/2021, 12:35
ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο θα σας κοστίσει να ακολουθήσετε το νέο χόμπι του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Kαταρρίπτει το προφίλ του αδέξιου σπασίκλα με το οποίο πολλοί τον έχουν συνδέσει

Πόσο θα σας κοστίσει να ακολουθήσετε το νέο χόμπι του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γιόρτασε την 4η Ιουλίου με έναν τρόπο που δεν θυμίζε σε τίποτα το προφίλ του αδέξιου σπασίκλα με το οποίο πολλοί τον έχουν συνδέσει: Κρατώντας την αμερικανική σημαία, γλιστρούσε στο νερό με τη σανίδα του να ίπταται μερικά εκατοστά πάνω από την επιφάνεια. 

«Είναι ένα hydrofoil. Υπάρχει ένα φτερό κάτω από το νερό, το οποίο σπρώχνει την σανίδα στον αέρα», εξήγησε στο post που συνόδευε το βίντεο. «Είναι πολύ διασκεδαστικό. Υπάρχει μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή την οποία μπορείτε να αποκτήσετε, αλλά σε αυτό το βίντεο, καβαλάω μία απλή σανίδα foil και σερφάρω πάνω σε ένα μικρό κύμα», πρόσθεσε. 

O CEO του Facebook άρχισε να ενδιαφέρεται για το hydrofoiling το 2019 και σύμφωνα με τους γνώστες του αθλήματος, έχει γίνει αρκετά καλός. Και επιπλέον, βοηθά να γίνει ευρέως γνωστό ένα νέο watersport. 

Ενώ στο σερφ απαιτείται η δύναμη του κύματος για να κινηθεί κάποιος και στο wakeboard ο αθλητής εξαρτάται από το σκάφος που τον τραβά, το hydrofoil χρησιμοποιεί ένα φτερό κάτω από την επιφάνεια του νερού για να δημιουργήσει δύναμη που υψώνει τη σανίδα. Ο χρήστης κρατά στο χέρι του ένα χειριστήριο με Bluetooth, το οποίο συνδέεται με την ηλεκτρική μηχανή και την προπέλα. Εναλλακτικά, δίνει ορμή κουνώντας τα πόδια του προς τα κάτω και προς τα πάνω, όπως κάνει ο Ζάκερμπεργκ στο βίντεό του. 

Οι σέρφερ «φλέρταραν» με την ιδέα της τεχνολογίας hydrofoil εδώ και δεκαετίες, όμως το σπορ αυτό δεν «απογειώθηκε» παρά μόνο όταν οι σανίδες foil άρχισαν να πωλούνται, το 2018. 

Και ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη και διαθέτει περιουσία 125 δισ. δολαρίων, για τους περισσότερους, αυτό είναι ένα αρκετά ακριβό άθλημα. 

Για να αγοράσει κάποιος μία σανίδα με το φτερό, αλλά χωρίς κινητήρα (άρα θα χρειάζεται να δίνει ώθηση με το σώμα του), θα πρέπει να ξοδέψει γύρω στα 2.000 δολάρια. Τα efoils, που έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες συνήθως πωλούνται από 10.000 δολάρια και πάνω. 

Ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ πιστεύεται ότι έχει στην κατοχή του αρκετές διαφορετικές σανίδες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που είναι φτιαγμένες ειδικά για εκείνον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News