Business & Finance Κυριακή 11/07/2021, 08:37
BUSINESS & FINANCE

Η πρώτη αεροπορική που προχωρά σε αύξηση μισθών

Χάρη στην αισιοδοξία για τον κλάδο

Η πρώτη αεροπορική που προχωρά σε αύξηση μισθών

Στην αύξηση των μισθών των υπαλλήλων και των πληρωμάτων προχωράει η Turkish Airlines, η οποία ευελπιστεί σε ταχύτερη ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας, οι μισθοί τόσο για το εγχώριο όσο και το διεθνές προσωπικό θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 10% (συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού).

Η διοίκηση της Turkish Airlines εξήγησε ότι η εν λόγω κίνηση αποφασίστηκε χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών και τη συγκρατημένη αισιοδοξία για την πρόοδο των εμβολιαστικών προγραμμάτων.

Δεν παρέλειψε δε, να αναφερθεί στις θυσίες των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση των μισθών αποτελεί ένα μικρό «ευχαριστώ» προς τους ίδιους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Turkish Airlines ήταν η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία, η οποία κατάφερε να επιστρέψει σε τροχιά κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο του 2021, χάρη κυρίως στη διείσδυση στον κλάδο των εμπορικών αερομεταφορών.

Χαρακτηριστικά, για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου είχε ανακοινώσει καθαρά έσοδα 50,5 εκατ. δολαρίων, προκαλώντας τη θετική έκπληξη όλων των αναλυτών.

Πάντως, κατά τη διάρκεια του 2020, η εταιρεία είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε «πάγωμα» όλων των συμβάσεων εργασίας των πιλότων διεθνών δρομολογίων, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News