Business & Finance Σάββατο 10/07/2021, 11:45
BUSINESS & FINANCE

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Μασκ – Κινδυνεύει να χάσει 2 δισ. δολάρια

Για την εξαγορά της SolarCity το 2016

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Μασκ – Κινδυνεύει να χάσει 2 δισ. δολάρια

Ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης οδηγείται τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος εχόσον χάσει, ενδέχεται να δει την περιουσία του να περιορίζεται κατά 2 δισ. δολάρια.

Η υπόθεση αφορά τον ρόλο του δισεκατομμυριούχου (2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) στην εξαγορά της SolarCity, της οποίας οι μέτοχοι έχουν μηνύσει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η SolarCity ιδρύθηκε το 2006 από τους Peter και Lyndon Rive, ξαδέρφια του Έλον Μασκ. Το 2016, η Tesla προχώρησε στην εξαγορά της ενεργειακής εταιρείας έναντι του ποσού των 2,6 δισ. δολαρίων. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι υπόλοιποι μέτοχοι της SolarCity κατήγγειλαν την οικογένεια Μασκ και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Tesla ότι ενορχήστρωσαν και δρομολόγησαν σκοπίμως την εξαγορά, ζημιώνοντας σημαντικά τους ίδιους.

Πέρυσι, οι πρώην μέτοχοι της εταιρείας ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Tesla, λαμβάνοντας το ποσό των 60 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, ο Μασκ αρνήθηκε τον συμβιβασμό και επέλεξε να δώσει τη μάχη στα δικαστήρια. Εφόσον καταδικαστεί για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εξαγορά της SolarCity, τότε κινδυνεύει με πρόστιμο έως 2 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News