Business & Finance Σάββατο 10/07/2021, 08:58
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Μην ταξιδεύετε προς την Ισπανία – Είναι περιοχή υψηλου κινδύνου

Κακά «μαντάτα» για τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Γερμανία: Μην ταξιδεύετε προς την Ισπανία – Είναι περιοχή υψηλου κινδύνου

Σύσταση στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν προς την Ισπανία εξέδωσε το Βερολίνο, το οποίο χαρακτήρισε την ιβηρική χωρα ως περιοχή υψηλού κινδύνου, λόγω της σημαντικής αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στον τουριστικό κλάδο, καθώς την Πέμπτη σ’ αντίστοιχη σύσταση προέβη και η Γαλλία, η οποία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν το σύνολο της ιβηρικής χερσονήσου (συμπεριλαμβανομένης και της Πορτογαλίας).

Αιτία των προειδοποιήσεων, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη σημάδι του πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή τουριστική σεζόν, είναι η ραγδαία αύξηση των περιστατικών Covid, και ιδώς της παραλλαγής Δέλτα. 

Πάντως, η απόφαση τόσο της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας, επί της ουσίας, δεν αλλάζει κάτι πρακτικά σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Κι αυτό, διότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αποκτήσει ανοσία ή προσκομίσουν αρνητικό τεστ μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα, χωρίς να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά τον επαναπατρισμό τους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, συνιστά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο επιδεινώνει το τουριστικό κλίμα, κάτι το οποίο, όπως είναι εύλογο, επηρεάζει και την Ελλάδα. Η χώρα μας, εξάλλου, είναι υψηλά εξαρτώμενη από τα τουριστικά έσοδα, θέτοντας για φέτος τον στόχο των εισπράξεων στο 45% των προ-κορωνοϊού επιπέδων. 

Αυτή την στιγμή, ο υψηλότερος ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας παρατηρείται στην Κύπρο με 493 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 241 και η Ισπανία με 215, με την πλειοψηφία των νέων μολύνσεων να αφορούν την παραλλαγή Δέλτα.

«Ακόμη μια εκτροχιασμένη τουριστική χρονιά θα μπορούσε να ισοδυναμεί μ’ ένα επίπονο χτύπημα στη Νότια Ευρώπη» σχολίαζε την Παρασκευή η Bank of America, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τις προοπτικές του κλάδου στη Γηραιά Ήπειρο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News