Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 22:15
ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΕΚΤ: Πέρασαν τα stress test 4 τράπεζες που βρίσκονταν σε εποπτεία

ΕΚΤ: Πέρασαν τα stress test 4 τράπεζες που βρίσκονταν σε εποπτεία

Πέρασαν τη διαδικασία των stress test της ΕΚΤ τέσσερις τράπεζες της Ευρωζώνης που βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και είχαν τεθεί υπό το καθεστώς εποπτείας της κεντρικής τράπεζας. Τα stress test δεν εντόπισαν ελλείψεις κεφαλαιου. 

Πρόκειται για τις ιταλικές Cassa Centrale Banca και Iccrea Banca S.p.A., τη Luminor Bank AS με έδρα την Εσθονία και τη Siauliu bankas με έδρα τη Λιθουανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι τράπεζες κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμές στις οποίες επιβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην χρίζουν τελικά άμεσης ανακεφαλαιοποίησης.

«Η αναλυτική εξέταση έδειξε πως καμία από τις τέσσερις παραπάνω τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν έλλειμμα στην κεφαλαιοποίηση τους, καθώς δεν έπεσαν κάτω από τα όρια αναφοράς που χρησιμοποιούντα για την ποιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων και από τα stress test» ανέφερε χαρακτηριστικά η ΕΚΤ.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για τη συνολικά υγιή εικόνα του τραπεζικού κλάδου στην Ευρώπη, ειδικά μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News